About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

20 лютого 2017 р.

Рогалики з вишнями

 Якось так виходить, що коли я приїжджаю в Здолбунів особо нема чим зайнятись, а отже я щось печу, і маю тему для допису, бо  у Львові купа роботи і нема на то часу.. А на вихідних було холодно, противно, гуляти з малою було неохота, хоча на півгодини таки вийшли, а отже прийшла мислЯ щось спекти нашвидкоруч. Цей рецепт - хороший приклад швидкої випічки для швидкого поїдання) З порції вийшло десь 30 штучок. Хрумкі і не притортні, добре смакують охолодженими і посипаними пудрою.

Так от, вам знадобиться:
- 1 яйце
- 130 г масла чи маргарину
- 130 г сметани
- 270 г борошна
- 80 г цукру
- дрібка солі
- вишні у власному соці чи повидло
- пудра для декору
В мисці змішати ложкою тепле масло, сметану, яйце, цукор і сіль, вимішати до однорідного стану, додати борошно, замісити тісто. Якщо яйце велике, а сметана рідка - може знадобитися більше борошна. Замісити тісто, розділити на три частини, розкатати як на вареники, порізати секторами, накласти начинку, скрутити рогалики, викласти на заселене пергаментом деко і випікати 15-18 хв при 180-200'C до готовності (мають трохи зарум'янитися)
 Коли трохи вистигнуть (але не повністю) посипте цукровою пудрою. Виходять хрумтячі і дуже добре йдуть до чаю чи кави, особливо коли за вікном паскудна погода). Зрештою, можна готувати з будь-якою начинкою, якщо цього літа таки зроблю варення з рожі, то наступного року пектиму такі  з пахучим квітковим ароматом)

1 коментар:

  1. меня рогалики тоже всегда выручают, когда не знаю что испечь, а хочется что-то прямо сейчас. раньше делала тесто со сметаной, сейчас распробовала с рикоттой- разницы особо никакой, вкусно так и так :)

    ВідповістиВидалити