About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

10 січня 2017 р.

Медовий торт, версія для дорослих)

 Вітаю всіх у році новому, вкотре обіцяю, що буду тут частіше, і вкотре розумію, що це не надто схоже на прваду... Але я буду старатися, а це вже досягнення)))
31 грудня, в той час коли всі нормальні люди кришили варені овочі на олів'є, я пекла торт. Ну тобто може я б і не пекла його, але в мене після випікання штолєнів лишилися замочені в коньяку родзинки і цукати власного виробництва, а викидати цілу склянку смакоти було б очевидним гріхом.. Плюс в холодильнику стояла вже яку добу банка домашньої сметани. Ну не викидати ж...

Рецепт вийшов спонтанним, а додаток "Для дорослих" лише через присутність алкоголю, бо я трохи перетримала його в духовці і не мала більше чим пропитати, а якесь добре бухлішко в нас в хаті завжди є)))
Я пекла один корж, але мудріше було б спекти два окремі - і швидше, і підійдуть краще, і відходів менше...
На форму 24 см мені знадоблося:
- 3 яйця
- 2 ст л сметани
- 1 ст л "з шапочкою" меду
- чайна ложка соди погашеної оцтом
- 1/2 склянки цукру
- 1/2 склянки замочених завчасно родзинок
- 1/2 замочених завчасно цукатів
- можете додати подрібнених горіхів
- приблизно півтори склянки борошна
- 600 г домашнього сиру + 100 г цукру + 50 г згущеник + 50 г вершків (при потребі)
- 1/2 склянки молока + 10 г желатину
- 50 г гіркого шоколаду
- 100 г будь якого лікеру чи настоянки типу "Єгермейстер"
Яйця збити міксером з цукром, додати сметану, мед, соду погашену оцтом, збити в однорідну масу, поступовно всипати половину рекомендованого борошна, вимішати. Цукати і родзинки обсипати борошном, аби рівномірно розподілилися в тісті та додати до тіста, далі досипаєте борошно на око - має бути консистенція не надто густої сметани. Якщо даватимете горіхи - давайте менше борошна і можна трошки більше соди.
Форму вистелити пергаментом, викласти тісто, випікати при 180'C до сухої палички, якщо один корж то годину, якщо два то десь по 35-40 хв. Тісто схильне до утворення "пупочка", тому не переживайте))
Поки печеться корж готуємо крем. Молоко підійгрітйе і розчиніть  в нім желатин згідно інструкції. Сир перетріть блендером до однорідного стану з цукром та згущеним молоком, додайте переціджене через ситечко молоко з желатином (щоб комочки не попали), якщо суміш буде густа - розбавте вершками, має бути не надто густою, але й не надто плиткою...  Приблизно 1/3 крему відділіть, шоколад розтопіть в мікрохвилівці зі столовою ложкою вершків та додайте до сиру, при потребі трошки охолодіть.
Готові коржі чи розрізаний навпіл корж вирівняйте, змочіть лікером та перемажте шоколадним кремом. Поставте в холодильник на дві-три години.
 Коли застигне - змажте зверху лікером та щедро обмажте білим кремом боковини і верх, я ще частинку крему лишила, і, додавши барвник, зробила ялинки - встромила в торт "соломку", яку часом їсть Маруся, і навколо за допомогою кондитерського мішечка, зробила подобу ялинок. В якості снігу - кокосава стружка. Доробляла я той торт в ніч 1 січня, коли всі поснули,а  їли ми його 1 го ввечері, але якби він добу постояв -  то був би смачніший і краще пропитався)
Також можна пекти такий медяник  і не перемащувати, а просто різати як кекс, хоча алкогольна пропитка в будь якому випадку вітається, бо додає пікантну нотку випічці)
Якщо ж ви хочете традиційний медівник (медяник) - то ось тут є рецепт перевірений мною і не тільки мною)  http://kosholka.blogspot.com/2014/04/blog-post_14.html

Немає коментарів:

Дописати коментар