About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

16 грудня 2016 р.

Magic Time

 Давно мене тут не було... Ніколи не думала, що так погрузну в роботі  і побуті... Якщо раніше я перед сном залишала тут дописи, то тепер, після дня з малою та випіканням тортів чи фото, я так вкладаю доцю спати, що і сама відключаюся... У нас дуже активне життя насправді, але прикро, що не залишається місця на те, що до вподоби).
У мне стільки всього назбиралося, а опублікувати просто нема часу. А от приїхавши до мами можна і в блогер заглянути)) тому гадаю, до нового року тут додасться публікацій, які, можливо комусь будуть корисними.
Отож, нині пропоную вам смачну ідею для коротання зимового вечора та приємного очікування свят - печиво з категорії "всещобуловхатівтісто" - ніжне горіхове печиво з яскравим смаком та простором для фантазії. Додаю рецепт якого вистачило на 22 печенька, але гадаю, варто робити його як мінімум вдвічі більшим, бо з'їдається швидко)))
Отож, вам знадобиться:
- 1 невеличке яйце
- 20 г вершкового масла
- 1 ст.л. сметани
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. качиного жиру або смальцю (ми просто тушили качку і мали з неї натопленого жиру)
- 3 ст.л. січених грецьких горіхів
- 2 ст. л. кокосової стружки
- 2 ст.л. кунжуту
- 2 ст.л. родзинок
- цедра з одного апельсина
-  мигдалева есенція ( за бажанням)
- трошки розпушувача
- борошна 3-4 ст. л. або скільки візьме
- 22 половинки грецьких горіхів+цукор для карамелізації
- цукрова пудра для декор
 Спочатку підсмажте посічені горіхи на сковорідці, потім посмажте половинки та посипте їх цукром і продовжуйте смажити, аби вони карамелізувалися.
Родзинки промийте, просушіть паперовим рушничком та дрібно посічіть. Натріть цедру з апельсини. Не буде зайвим і подрібнений чорнослив, курага чи в'ялена журавлина - це все зробить печиво лише смачнішим! Також можна додати інших горіхів, єдине, в такому випадку, вам буде потрібно менше борошна.
Масло зі сметаною та жиром перемішати в мисці до однорідного стану, додати цукор та яйце, всипати розпушувач. Гарно вимішати та додавати по черзі всі решта інгридієнтів - цедру, горіхи, кунжут, кокос, родзинки...
По трошки підсипайте борошно - має заміситися не надто туге, але еластичне  тісто.
Я його ще на 10 хв в кульочку в морозилку поклала - все ж таки тісто на  маслі і сметані краще з холоду.
Відразу порада - викоритовувати крупні формочки без дрібних детальок! 
Тісто розділила на три частини, розкатала на посипаній борошном поверхні та повитискала зірочки. Дечки застеляла пергаментним папером. Викласти печенька (можна густо, бо вони особливо не ростуть) і в кожне втиснути по карамелізованому горішку. Я  ще збитим білком помазала зверху, але то не обов'язково. Випікати в розігрітій до 180'С духовці 7-9 хв (першу дечку поставила на 11 хв і вона перепеклася, печенька стали коричневими і сухішими, ніж би хотілося.
Готове печиво викласти на решітку і посипати цукровою пудрою. Смачної вам зими не зважаючи на погоду за вікном!

Немає коментарів:

Дописати коментар