About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

17 грудня 2016 р.

Мамин пиріг, або простий пляцок з яблуками

Такий пляцок є дуже легким в приготуванні, але так же легко і поїдаєтсья... В основі - просте тісто, начинкою послугують домашні яблука - в ідеалі кислі. Не очікуйте чогось з розряду "ох і ах" - це звичайна домашня випічка, очікуйте гарного аромату по оселі і того, що захочете добавки.
На більшу дечку (десь 50х35) вам знадобиться:
 - 4 жовтка
- 2/3 склянки цукру
- 110 г масла або маргарину
- 2 ст. л. сметани
- 2 ч.л. розпушувача
- 400 г борошна
- 350-400 г різаних яблук
- 4 білки + 1/3 склянки цукру
- 4 ст. л. повидла ( абрикосового, полуничного або яке маєте)
Розтерти ложкою жовтки з цукром і жиром, додати сметану і розпушувач, досипаючи по трошки борошно замісити тісто і на годину відставити на  холод. Якщо яйця невеличкі - беріть 5 штук і трошки більше борошна, тісто має вийти в міру туге.

Підготуйте яблука ( на 350 г різаних піде приблизно 4 великих або 5 малих яблук - очистіть їх від шкірки і серцевини і наріжте шматочками 1х1 см) та збийте білки з цукром до тугої піни.
Дечку застелити пергаментом та викласти тісто ( приблизно півсантиметра) - можна це робити відриваючи шматочки тіста і розплескуючи їх по дечці. Трошки тіста залищіть. Застелене тісто на дечці змастіть джемом та посипте яблуками, покришіт зверху тісто, яке ви відклали та вилийте білок, рівномірно розподіливши по поверхні.
Пекти 40 хв при 160'С, бажано контролювати верхній нагрів, аби білкова маса не горіла.
Всім смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар