About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

5 вересня 2016 р.

Біскотті, або дещо більше, ніж просто сухарик:)

У Львові запанувала осінь - дощ, ранкова прохолода, вогкість і небажання вилазити з ліжка... Але бажання щось пекти, особливо щось ароматне і смачне, аби навіть сусідам по сходовому майданчику було чути...
Цей рецепт - якраз з таких, хто не в курсі - біскотті - це традиційне італійське печиво, назва якого перекладається як "двічі спечене", що власне і є головною фішкою його приготування. Вважається, що печуть це печиво з ХІІІ століття. Та не зважаючи на такий поважний вік, його люблять і досі, до того  не лише на Батьківщині, а й у цілому світі, адже біскотті не складні в приготуванні, довго зберігаються, чудово смакують до різних напоїв, і просто не можуть залишити вас байдужими. До того ж, якщо у ваших малят ріжуться зубки, такі печенька-сухарики стануть чудовим замінником магазинних бубликів чи печив, аби малявки могли "почухати" ясна. Не буде від такого печива шкоди і годуючим мамам. Ну тобто ви зрозуміли, що цей рецепт був в одному з недавніх випусків журналу "Смачна подорож" де ми з Марусіком маємо свою рубрику :)
 А  приготувати біскотті буде під силу навіть аматорам кулінарії. На 3 "батончики" (близько 800 г готового печива) вам знадобиться
- 240 цукру  
- 3 яйця 
- 372 борошна
- 150 смажених горіхів ( в мене фундук, добре ще брати кеш'ю, арахіс і грецькі - на любителя)
- цедра з одного апельсина
- 1.5 ч.л. розпушувача
Яйця збити з цукром в тугу густу піну, додати цедру з апельсина та вимішати. Розпушувач змішати з борошном та з'єднати з тістом (найкраще вимішати лопаткою до липкої крихти). Половину горіхів дрібно посікти, та домішати до тіста. Додати цілі горішки. Замісити тісто та сформувати ковбаски-батончики (в мене виходить 3 більші або 4 менші) та викласти на застелену пергаментом дечку. Випікати 20 хв при 180-190'C, далі дістати, швидко нарізати ножем для хліба (з зубчиками,ним легше горішки нарізати) навскіс на шматочки, розкласти їх на деко ( в один шар) та випікати-сушити ще 15-20 хв при 140'C. Після вистигання готові біскотті зберігати в герметичному посуді, аби не втрачали хрумкості та аромату.
Якщо готуватимете для діток-немовлят - просто відділіть трошки тіста без додавання горіхів і матимете пахучі бисквітні сухарики.
Знайомі також пробували заміняти частину пшеничного борошна на цільнозернове, вівсяне, висівки та інші більш здорові штуки, і всі експерименти були вдалими. Тому, оскільки сама погода сприяє, печіть, в будь якому випадку довго вони не залежаться ))))
 Смачних вам експериментів, ну а хто лінтюх - може замовити в мене таке печиво)))

1 коментар: