About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

4 серпня 2016 р.

Чорничний сирник

Поки на базараз ще можна купити останні чорниці - залишу тут цей рецепт, перевірений власним шлунком і духовкою))) НАсправді цей чорничний сирник дуже простий в приготуванні, головна запорука удачі - хороший масткий сир, все інше у вас точно вийде, якщо лідуватимете рецепту. Готувала в старенькій роз'ємній формі для тартів діаметром 28 см. В ідеалі приготувати тісто зранку, лишити в холодильнику, а по обіді спекти, аби на вечір можна було покликати гостей))

Єдине - тіста як завжди вийшло трохи забагато, то ще була галета, впринципі, тісто можна використати на 2 такі пироги, або ж зробити "дно" товщим,ну або печенюшки дитині спекти.
Отож:
На тісто:
- 100 г масла (беру домашнє)
- 1 яйце+1 жовток (1 білок для сиру лишайте)
- 100 г цукру
- 200 г борошна ( орієнтовно, бо якщо яйця великі, то може і 250 піде - орієнтуйтес япо тісту, має бути не туге і не липнути до рук)
- трішечки соди на кінчику ножа або розпушувачу
На начинку:
- 400-450 г сиру (якщо вищий борт форми можна і більше),
- 3 яйця+білок (що від тіста лишився)
- 100 г цукру
- 50 г масла або столова ложка "з шапкою" домашньої сметани
- цедра з лоимона (можна і без неї)
- 1 ст.л. манки
- неповна склянка чорниць

Готуємо тісто як звичайне пісочне - масло перетерти з цукром, додати яйця і жовтки, розпушувач і борошно, замісити і в плівку на годину-дві, а то і 5 в холодильник.
Начинку готуйте безпосередньо перед випіканням.
Сир перетріть через мясорубку, або ж блендером, додайте і перетирайте до однорідного стану. Жовтки збийте з половиною цукру і введіть в сирну масу, додайте цедру і манку, білок збийте до стоячих піків з рештою цукру і обережно лопаткою введіть в готовий сир.
Форму змастіть маслом, посипте тертими сухарями, тісто я зазвичай розкатую і за допомогою качалки переношу на форму, тоді воно більш менш має однакову товщину. Поколіть дно виделкою. Я ще ставлю на 30 хв форму з тістом в холодильник, за той час, власне, готую начинку.
Викладіть обережно сирнку начинку на основу з тіста, зверху посипте ягодами, але не утрамбовуйте їх - вони самі опустяться в сирну масу. Випікати при 170'С протягом 45-50 хв, оскільки мамина духовка не така "чьотка" як моя, я ще зверху прикривала фольгою.
Готовий пиріг остудити, прикрасити ягодами, листям м'яти чи розмарину і насолоджуватися!
А от так виглядає типовий бекстейдж - Маруся поїдає інвентар)))))
п.с. Я щось все менше і менше маю часу на блог, але обіцяю виправитися!

1 коментар:

  1. Клас! Я так чекала рецепт цього тарту, що вже і забула😊 думаю з ожиною його теж можна спекти?

    ВідповістиВидалити