About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

9 травня 2016 р.

Чихиритма, або коли простий бульйон то вчорашній день)))

За такою незвичною нашому слуху назвою ховається ніжний курячий суп. Хоча дедалі частіше можна зустріти інформацію про шкідливість м'ясних бульйоні для дітей та дорослих, тим не менше це досить давній рецепт грузинської кухні, а як відомо, тамтешні мешканці завжди вирізнялися міцним здоров'ям та довголіттям, та й часто ви навряд чи готуватимете чихиртму - процес доволі кропіткий, принаймні коли готуватимете вперше.Цей рецепт потрапив до нового випуску журналу "Смачна подорож", який був присвячений Грузії, і на презентацію якого ми їздили до Києва (на днях розкажу вам про поїздку та враження). 
Дуже важливо мати всі складові, інакше це вже буде простий курячий суп :) Споживати потрібно відразу після приготування, або ж мінімально підігрівши - інакше яйця звернуться( і виглядатиме то всьо як розварені галушки чи макарони). 

На 2х літровий банячок знадобиться:
- 1 невеличка курка (я брала шию, дві ніжки і два крильця)
- 1 середня цибулина і 1 маленька
- 3 яєчні жовтки
- 1 ст. л. борошна (бажано кукурудзяного)
- 2 ст.л. вершкового масла
- 2 ст.л. винного оцту (можна замінити лимонним соком)
- 1 ст.л. імертинського шафрану (хто не в курсі - то цк сушені пелюстки чорнобривців)
- пучок кінзи ( я замінила на кріп та петрушку)
- сіль, чорний перець горошком
Курку добре промити,зрізати філе (воно в даній страві не потрібне), залити холодною водою та швиденько довести до кипіння. Зняти піну, додати більшу  неочищену цибулину, кілька горошин чорного перцю, якщо любите - можна також покласти почищену морквину чи корінь петрушки - так смак бульйону буде більш насиченим та ароматним.На малому вогні варити до готовності курки.Опісля вимкнути вогонь  та дати настоятися 30-40 хв під закритою кришкою, після чого дістати все з бульйону та процідити його назад в каструлю.
Шафран залити невеликою кількістю бульйону (приблизно черпак) та дати настоятися. Жовтки збити виделкою та додати до них 2 ст. л. оцту (або лимонного соку), влити черпачок гарячого бульйону та добре вимішати.
Повертаємося до м'яса -  шкіру обережно зняти та дрібно порізати, після чого підсмажити з дрібно порізаною меншою цибулинкою на маслі до м'якості цибулі.
М'ясо зняти з кісток, розділити на волокна.

До зажарки всипати  борошно, добре вимішати, влити в 2-3 заходи грам 150-200 бульйону, помішуючи аби не було грудочок.
Додати куряче м'ясо, влити проціджений шафрановий настій, всипати дрібно посічену кінзу, перемішати та влити це все до банячка, де ще лишився бульйон. Помішуючи суп влити тонкою цівкою яєчну суміш, довести до кипіння і відразу вимкнути вогонь, дати настоятися під кришкою 10-15  хвилин.
Добре смакує з лавашем чи пшеничним хлібом.
 Взагалі, в інтернеті гуляє багато рецептів цього супу, але ось такий мені найкращий, до того ж Маруся його їсть з задоволенням)))

Немає коментарів:

Дописати коментар