About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

2 квітня 2016 р.

Green inspiration, або привіт, шпинат!

 Весна прийшла, еге ж? Нарешті потепліло, можна ховати чоботи і діставати легше взуття - хоча згадуючи минулий рік, 5 квітня цілком можливий снігопад :) Але ми вже надихаємося зеленими кольорами шпинату і молодої цибульки, чекаємо першого цвіту - а він вже "на підході",
щодня гуляємо надворі, ну і готуємо в 4 руки і 4 лапи - Томас нам допомагає. Ну або принаймні не заважає.
Отож, слідуючи тенденціям зелені - тримайте рецепт зелених млинців, які гуляють просторами інстаграму - рецепти є різні, ось цей мені підійшов найбільше! 
На 14 млинців мені знадобилося:
- 3 яйця 
- 300 мл молока
- 50 мл води
- 6 ст.л.борошна з "гіркою"
- дрібка солі
- дрібка цукру
- пучок молодого шпинату
- 3 ст.л. олії
Кажу зразу - морожений шпинат повне ге, недавно мала облом з тортом - якщо від свіжого тісто було смарагдово-зелене, то від мороженого якесь незрозуміле(((
В чаші блендера перебийте промитий шпинат з олією та одним яйцем у однорідну масу.
Яйця збийте міксером до однорідності, додайте сіль і цукор, влийте молоко, далі влийте шпинатну суміш, додайте борошно і воду. 
Смажити модна без  додавання жиру на пательню, але я завжди смажу зі шматочком сала, яким "витираю" сковороду - тоді млинці особливо м'які і ніколи не прилипають!
Для начинки я перетерла блендером 100 г творогу з трьома ложками молока та дала пів пачки "Фети" - то приблизно 100 г. Трошки поперчила і посолила, також можна додати різаного кропу. Намазала млинці, згорнула, поставила на годину в холодильник - сир застигає і вони гарно ріжуться!
Смачна, а головне корисна весняна закуска. Завтра маєте вихідний - то печіть і тіште себе і близьких!
 Покажу вам ще своїх помічників - та парочка часом просто нестерпна, а часом така мі-мі-мі, що від них і на кухню не хочеться іти. Вони, між іншим, непогано так скооперувалися, принаймні сплять і бавляться завжди разом. Томас терпить... Маруся часом перегинає палку, але любов то така непояснювана субстанція....
 От такі от мої масіки, які вже давно сплять, то і я до них ;)

2 коментарі:

  1. Який чарівний колір мають ці млинці! Ніжний та весняний! Щодо замороженого шпинату, маю такий самий негативний досвід. Змушена була додавати потім харчовий барвник, щоб якось врятувати ситуацію.
    PS. Польська фета в блактиній коробочці має 270 г.

    ВідповістиВидалити