About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

24 березня 2016 р.

Дещо про яйця

Вітання всім, хто ще не забув про мене:) Вийшов в світ новий номер журналу "Смачна подорож", де можна знайти цей яскравий варіант сніданку.
Яйця - це напевне один з найтрадиційніших продуктів до сніданку у багатьох країнах світу, в різних кухнях, та навіть в різних родинах, є безліч страв, що можна приготувати нашвидкоруч. Деякі з них, як наприклад традиційну яєчню, під силу зробити всім, а деякі, як традиційні для Франції яйця-пашот, багатьом здаються чимось недосяжним. Насправді, все дуже просто, а запорука вдалого приготування - свіжість яєць. Такий сніданок буде гарною знахідкою і для тих, хто годує, і для тих, хто просто любить щось смачне і красиве, а естетичності "пашотам" не позичати...
п.с.Хоч часто люблять писати про те, що яйця можуть викликати алергію, та все ж, у більшості випадків вони легко засвоюються і є потрібними організму, адже містять багато корисних вітамінів і мінералів, фолієву кислоту, холін, селен, біотин та різні вітаміни (магній, калій, фосфор, кальцій)
Для приготування сніданку на одну персону вам знадобиться:
- 2 свіжих курячих яйця
- вода
- столова ложка оцту
Для подачі знадобиться:
- спеції  та зелень до смаку
- тости або грінки (якщо не їсте смаженого- присушіть булочку в тостері)
- шинка, сир, овочі, листя салату
Підготуйте тости  -  підсмажте на невеликій кількості олії скибочки білого хліба, аби утворилася хрустка скоринка, воду закип'ятіть, додайте в неї сіль, оцет та зменшіть вогонь, аби вода тихенько кипіла, а не бурлила.  Яйце обережно вибийте в піалку або маленьке горнятко. Зауважте, якщо яйце недостатньо свіже - білок розтечеться навколо жовтка, що в результаті не дозволить вам приготувати ідеальні пашоти. Помішайте киплячу воду ложкою, щоб утворилася глибока водяна "воронка", і швидко влийте в неї яйце. Варіть яйце-пашот, злегка помішуючи воду, 3-4 хвилини. Білок має схопитися, а жовток буде рідким. Обережно дістаньте готове яйце шумовкою чи ложкою,  та дайте стекти воді, при потребі кухонними ножицями обріжте неоднорідні частинки білка. У тій же воді за аналогічним принципом зваріть друге яйце.
На грінки покладіть скибочки шинки  або сиру, кружальця помідору чи огірку, або ж інших сезонних овочів, зверху викладіть готові яйця-пашот. Посоліть, поперчіть, посипте різаним кропом або зеленою цибулькою і насолоджуйтеся ранком!
 Гарного всім ранку і яскравого дня, не зважаючи на не зовсім весняну погоду!

1 коментар:

  1. Я такий тостик роблю собі часто зранку:) обожнюю саме яйце-пашот

    ВідповістиВидалити