About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

14 березня 2016 р.

Картопляна запіканка з куркою

Поки я перебираю фото з Карпат, де ми були місяць тому, а руки так туго доходять до того, і вчорашнього кавалка Польщі, пропоную трохи покуховарити))) Нарешті ів мої руки потрапив новий випуск журналу "Смачна подорож", де цього разу французька тема. Ця запіканка теж попала до випуску.

Така запіканка у різних інтерпретаціях часто носить назву "картопля по-французьки", хоч, насправді, у Франції навряд чи знають, про таку страву. Запечені шарами картопля, овочі та м'ясо чудово прижилися в нашій кухні, можуть стати чудовим сніданком або ж обідом, до того ж смакуватиме ця страва усім членам сім'ї, навіть найменшим! Дуже часто в подібних запіканках використовують майонез, та, зважаючи на недовіру до нього від прихильників здорового харчування, його можна вдало замінити яйцями з вершками, і гірше від цього не стане в жодному разі!

на 4 порції
- 2 великі картоплини зварені "в мундирі"
-1 великий помідор
- половина курячої грудки
- 2-3 столові ложки тертого "твердого" сиру
- 50 г вершків або домашньої сметани
- 3 яйця
- сіль, мелений чорний перець, суміш прованських трав
- масло для змащування форми, мелені сухарі або чайна ложка борошна

Картоплю попередньо відварити "в мундирі" та дати вистигнути. Куряче філе відварити з сіллю та прянощами ( невеличка цибулина,лавровий лист, кілька горошин духмяного та чорного перцю), після чого воду не зливати,закрити кришкою та дати м'ясу вистигнути у власному бульйоні.
Для приготування найкраще підійде керамічна форма для запікання в духовці. Форму змастити маслом та посипати меленими сухарями або борошном. Картоплини почистити, розрізати поздовж і нарізати скибочками-півколами. Так само порізати і помідор (навпіл, а тоді на скибки). Відварене філе порізати тонкими шматочками. Викласти у форму рядами за принципом риб'ячої луски постійно чергуючи шари, які находитимуть (типу внахльост) один на одного - спершу картоплю, потім курятину, потім помідор. Яйця збити з вершками, посолити, поперчити, додати сухі трави (можна скористатися готовою сумішшю з магазину "Прованські трави") та залити яєчно-вершковою масою викладені шари. Поставити на 15 хвилин у розігріту до 180-200 духовку, потім посипати тертим сиром і запікати ще 10-15 хвилин.  
Бачила варіанти приготування з сирим м'ясом, та особисто мені більше смакує з вареним.
В літню пору не будуть зайвими кільця цукіні, смачно також з додаванням зелені шпинату або печериць

Немає коментарів:

Дописати коментар