About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

4 березня 2016 р.

Морквяний суп з філе індички

Вже вчора вийшов з друку в світ новий, перший у цім році, випуск журналу "Смачна подорож" присвячений Франції, з нашою з Марусіком рубрикою "Зростаймо разом". Протягом минулого року я ділилася рецептами які урізноманітнять раціон годуючої мами і будуть безпечними для малявок. Цього року рецепти тестуватиме Маруся - тож можете сміливо готувати таке і малечі - це буде смачно і корисно, і фотогенічно - не самі ж бульйони і каші пакувати...
Взагалі то, споживання перших страв має позитивний вплив на травлення, порція гарячого супу чи борщику в обід піде на користь не лише годуючій мамі чи малюку, а й всій сім'ї, тим паче, якщо суп має яскравий колір та цікавий смак. Морквяний суп-пюре оцінять і найменші - Маруся з 11 місяців його їла з апетитом - солодкава нотка моркви та соковите м'яско припали їй до смаку. Ще б - вона певне здогадується, що користь моркви неоціненна для росту м'язової маси малюка. Не знаю чи колись вона буде культуристкою, але те, що суп вдалий - то факт)))
На 6 порцій знадобилося:
- 400 г індичого філе
- 1 л бульйону (можна як овочевий, так і з того ж таки індика)
- 1 середня цибулина
- 2 зубки часнику
- 3 великі морквини
- велике кисле яблуко, бажано твердих сортів
- олія для тушкування овочів
- зелень до смаку
- сіль, мелений білий перець
М'ясо відварити до готовності з сіллю та спеціями (перець горошком, духмяні трави, цибуля). Моркву та яблука помити, почистити та нарізати шматочками. Цибулю та часник почистити та дрібненько нашинкувати. У каструльку з товстим дном налити трохи олії (десь 2  столові ложки), та всипати цибулю з часником, добре перемішати, зверху викласти моркву та яблука, накрити кришкою і на малому вогні протушкувати 5-7 хвилин, потім долити бульйону, аби покрив овочі, довести до  кипіння, а тоді трохи збавити вогонь і готувати ще хвилин 15.
Перетерти до стану пюре за допомогою блендера, влити решту бульйону, посолити, поперчити. Перед подачею розкласти по тарілках м'ясо, розлити суп, зверху присипати зеленню до смаку.
Якщо любите ситніше - можна перед тим, як перетерти, додати окремо зварену картоплину, або ж перед подачею разом з м'ясом розкласти по тарілках трохи відвареної дрібної домашньої локшини. Для себе я посипала молодою цибулькою. Зрештою, в цих цілях згодиться будь-яка зелень окрім кінзи (її запах просто заглушить морквяний аромат).
А я доробляю черговий тортик і йду спатки! Яскравої вам п'ятниці і гарних вихідних!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар