About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

1 лютого 2016 р.

Дерево рибний суп

Даний пост - найперш для тих, хто любить перші страви, а ще для тих, хто годує, і не важливо грудьми дитинку, чи звареним обідом всіх членів сімейства, бо в холодну пору року така юшка до обіду - те, що треба!



"Дереворибнийсуп" - саме так моя мама називає всі подобія ухи і рибних юшок, бо не дуже їх любить, а от я полюбляю, тому готую їх принаймні раз в місяць - точно.
Рецепт розраховано на 2х літровий банячок, отож знадобиться:
-          -  Голова та хвіст форелі або лосося
-         -  Корінь петрушки
-         -  Цибулина
-         -  Морквина
-         -  3 середні картоплини
-          - Половина броколі, або ж невелике суцвіття
-        - Спеції (2-3 горошини духмяного перцю, кілька горошин чорного та білого перцю, лавровий лист)

Не секрет, що для рибної юшки чудово підходять голова та хвіст. В даному випадку я використовувала від червоної риби (форелі).
Голову добре промити, почистити від залишків луски та очей, почистити хвіст. Залити водою, довести до кипіння, воду злити, частини риби промити, помити банячок. Залити чистою водою, додати спеції, цибулину, петрушку та морквину та варити на малому вогні під закритою кришкою приблизно 2-3 години, при потребі можна долити трохи води. Попри рекомендації солити бульйон під кінець приготування страви, я роблю це на початку – орієнтовно третина чайної ложки солі, а досолюю до смаку вже в кінці.
Броколі помити та розібрати на суцвіття. Картоплю почистити, помити та порізати дрібними кубиками.
В окремий банячок помістити картоплю та броколі та залити водою, аби овочі були покриті повністю, злегка підсолити та зварити до готовності. Половину овочевого бульйону що утворився злити, решту залишити. Додати морквину, яка варилася з рибою та збити блендером до однорідного пюре
Бульйон процідити (цибулина і спеції , як і риба, нам вже не потрібні), зєднати з перетертими овочами та довівши до кипіння зняти з вогню. Якщо весь суп (5-6 порцій) плануєте спожити відразу – заправляйте сметаною. Відразу (2-3 столові ложки на банячок), якщо ні – то робіть це порційно, вже в тарілці.
Подавайте з сухариками та зеленню.
Для сухариків я беру черствий хліб чи батон (він не кришиться на відміну від свіжого), дрібно ріжу та ставлю на дечці до розігрітої до 200 градусів духовки на 10-15 хвилин, час від часу перевертаючи). Але можна взяти і магазинні типу "Флінт" чи інших в такому ж роді.
Зауважте – якщо використовувати броколі з городу – супчик буде жовто-коричневого кольору, оскільки стебло білого кольору, а в супі ще є морква. А от придбане в магазині заморожене броколі – забезпечить більш насичений зелений колір супу.

1 коментар:

  1. Очень понравился блог, с удовольствием присоединяюсь
    Приглашаю Вас к себе в гости http://svetlanametaxa.blogspot.gr/

    ВідповістиВидалити