About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

28 січня 2016 р.

Трохи кольору

 Галушки, палюшки, кнедлі, ліниві вареники - дуже подібні між собою страви є традиційними не лише в українській кухні, де  знайомі в кожному регіоні, а й  закордоном. Вони не складні в приготуванні, можуть подаватися як в солодкій, так і солоній інтерпритації, а ще - можуть бути як самостійною стравою, так і гарніром.

Ну або ж вдалою ідеєю  до сніданку.
​На 2-3 порції знадобитсья:
- 3 невеличкі картоплини
- 1 середня морквина
- 1 жовток
- склянка борошна
- сіль, перець за смаком
Картоплю відварити в "мундирах" до готовності, моркву почистити і теж зварити, аби була м'якою та легко розминалася до пюре. Готову картоплю обібрати та за допомогою кухонного комбайну перетерти з морквою до однорідного стану. Додати жовток, посолити, поперчити та додаючи борошно замісити тісто. Готове тісто розділити натроє, скатати ковбаски та покраяти на шматочки (виходитимуть по формі як подушечки). Відварити у добре підсоленій киплячій воді протягом 4-5 хвилин. Можна подавати зі сметаною, сиром чи овочевими поливками.
Смачно ще так: на пательню налити невелику кількість олії та розігріти. Відварені галушки перекласти до пательні, помішуючи злегка присмажити. Додати 2-3 столові ложки домашнього кетчупу та жменю зелені та добре вимішати, можна додати ложку сметани. При подачі посипати тертим сиром.
 Щодо домашнього кетчупу, от все дуже просто!
В кухонному комбайні подрібнити овочі з розрахунку 2 помідори - 1перець - 1/3 цибулини-1/2 кислого яблука, вкинути то всьо в банячок з грубим дном,витиснути на часникодавку часник з розрахунку 1 зубок на 2 помідори, додати спеції (по 2-3 горошини духмяного,чорного,білого перцю,суцвіття гвоздики) та 2-3 столові лоджи олії. Коли википить сік посолити,поцукрувати,накрити кришкою на 5-10 хв, розкласти в баночки (я використовую з дитячих пюре). Як вистигне - в холодильник. Чудесно пасує як додаток до перших страв,соусів,підливок,до гуляшу,до всього)))) ну і час приготування мінімальний, і в хаті гарно пахне як то всьо вариться:)
 Фото вже старенькі, але зважаючи на дощ за вікном дуже навіть доречні:)

Немає коментарів:

Дописати коментар