About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

21 грудня 2015 р.

Coloured winter

Ви вже певне подумали, що з Марусею я перестала готувати і фотографувати їжу. Ну частково це так - бо вона забирає багацько  мого часу, але з іншого боку - я всеодно готую, фотографую, просто викладаю фото в інстаграмі, а тут просто не встигаю писати. 
Нині поділюся черговим рецептом, який попав до останнього в цьому році випуску журналу "Смачна подорож" і підійде навіть тим, хто на дієті грудного годування а також діткам.

 Фаршировані курячі ніжки страва цікава, смачна і в холодному, і в гарячому вигляді, і порційно, і на м'ясній тарілці.
На дві "четвертинки" (а я фарширувала саме такі) мені знадобилося:
- власне 2 курячі четвертини,
- 2 яйця
- середня цибулинка
- 2 зубці часнику
- 2-3 столові ложки мелених сухарів (залежно від розміру гомілок та яєць)
- сіль та перець за смаком
- овочі на начинку ( в мене - половина вареної морквини і третинап болгарського перцю. Можна також брати варений буряк, кукурузку, горошок, або ж порізані зварені вкруту яйця)
Четвертинки промити, промокнути  паперовим рушничком та за допомогою гострого ножа та спритності рук зняти шкірку «як панчоху», якщо не зможете вийняти всю кістку – то можете кінець акуратно відітнути ножем. Жир, що на шкірці не знімайте – він не зіпсує страву, а лише збереже соковитість начинки.
Мясо обібрати з кісток та разом з цибулиною перемолоти на фарш. Додати витиснутий на часникодавку часник та яйця, добре вимішати. Посолити, поперчити та додати сухарі – фарш не має бути дуже рідким. Додати овочі-начинку та обережно вимішати. Начинити лапки фаршем за допомогою чайної ложки та зашити – при сколювання деревяними шпажками буде витікати сік – аби начинка опинилася як в мішечку. Четвертинки не повинні бути начинені повністю – якщо все ж таки переборщите – можуть тріснути.
Готові четвертини злегка обсмажте на пательні з достатньою кількістю олії, особливо з того боку, де шов. Перекладіть у форму для запікання – я використовую керамічну – змажте четвертинки майонезом або сметаною та присипте меленими сухарями. Прикрийте фольгою та запікайте протягом 20 хвилин при 170С , після чого відкрийте, переверніть на другий бік, змастіть, посипте сухарями і закривши фольгою печіть ще 15-20 хвилин. Також можна посипати насінням кмину, що додасть аромату.
Готові четвертинки можна подавати як гарячими, так і холодними, порізавши шматочками буде хорошим замінником для ковбаси на мясній тарілці.
Також за таким принципом можна приготувати курячі гомілки – тоді буде ідеально для порційної подачі гарячим. В такому випадку в фарш додаєте яйця з розрахунку одне яйце на дві гомілки. Начинка з такої страви смакуватиме не лише мамі, а й малятам.
 Словом, зимою теж можна робити кольорові страви. Та й зима якась цьогоріч не надто біла....)))) Але може це й на краще;)
 П.С. Мало не забула - обираючи четвертинки – беріть ті, в яких ціла шкірочка, адже в даному рецепті вона буде запорукою естетичності страви!

4 коментарі:

  1. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже гарно вигдає страва! На святковому столі найбільше люблю холодні закуски. Обов'язково приготую на Новий рік!

    ВідповістиВидалити
  3. Привет!

    нет желания здесь поучаствовать рецептами?

    http://salo-sila.ru/

    я правда пока оттуда ушел, но тебе возможно будет интересно

    С Уважением,

    MANOWAR

    ВідповістиВидалити