About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

25 жовтня 2015 р.

Autumn colours

Особисто на моїй кухн із приходом осені стає тепліше - я більше печу, а також часто купую квіти в тьоток на базарі - різні безпородні бур'янчики та хризантеми. А ще - ніколи не прохожу мимо гарних цукіні і кабачків. Їм, власне, і присвячений цей пост)
Часто бачила фото такого пирога в інтернеті,і лише нещодавно вирішила втілити рецепт в життя, і звісно ж що зі своїми змінами). Все ніби просто, але овочі не хотіли в мене стояти як на фото тому постійно доводилося їх притримувати, а це напрягало. Ну і обовязково треба ніж "економка",а  ще 5 яєць. В решті все просто і не вимагає особливих затрат. Поки в магазинах ще можна застати останні цукіні - пора робити таку штуку) Смачно як до бульйону чи супу, так і сам по собі.
На тісто в мене пішло:
- 1 яйце
- ложка масла
- ложка сметани
- ложка олії
- ложка холодної води
- 1/3 пакетика розпушувача
- дрібка солі та дрібка цукру
- склянка борошна ( ну або скільки візьме - залежно від розміру яйця)
На начинку:
- 4 яйця
- 50 г молока, або домашньої сметани
- сіль до смаку
- морква (1) та цукіні(2) - розмір дивіться по потребі, чого більше хочете в пирозі.
 
Мокрі інгридієнти добре перемішати до однорідної маси, по трохи додавати борошно та розпушувач, поки не заміситься еластичне тісто, яке розкатати тоненько-тоненько!
Форму змастити маслом, посипати сухарями та за допомогою качалки перенести тісто на форму. Далі я посипала дно твердим сиром, та викладала овочі як на фото.
 Зверху трохи затерла сиром, залила масою зі збитих міксером яєць та молока, і ще посипала сиром.
Випікалося то все в духовці при 180 градусах спершу 20 хвилин під фольгою а потім 20 без накриття.
 Звісно, на кухні була у мене помічниця, яка намагалися гризти моркву своїми беззубими яснами:) хоч фото і зроблене 4 жовтня, та досі зубів так і нема...
 Пиріг реально класний - кабачки виходять дуже ніжні, особисто мені морква не надто сподобалася, оскільки була твердіша... а взагалі смачно - можна експериментувати з різними видами сиру. Є ще версія з баклажаном, алея не фанат, а так - мені сподобалося.
Особисто я дуже люблю такі пироги-запіканки, особливо восени. На днях поділюся ще одним опробуваним рецептом.

3 коментарі:

  1. Пиріг неймовірно красивий і апетитний!!! помічниця просто чарівна!:)

    ВідповістиВидалити
  2. Пиріг дуже гарний вийшов! можливо морква там не дуже але на фото супер:)))

    ВідповістиВидалити