About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

29 вересня 2015 р.

Фаршировані кабачки

Особисто я дуже люблю кабачки, як смажені, так і в "ікрі", ну або ж печені, або печені-надівані, себто фаршировані. Даний рецепт - то щось подібне до печених котлет  і тушкованого кабачка, таке собі "2 в 1", але мені сподобалося, до того ж це доволі корисний варіант приготування. Оскільки середина всеодно вирізається, можна використовувати не дуже "молоді" кабачки. Я довго тормозила відносно появи цього рецепту в блозі, але таки руки дійшли:)
Отож, нам ця порція якраз була достатня для 4х дорослих, ну або ж на 5-6 якщо ви будете їсти ще щось, наприклад першу страву чи салат.
Мені знадобилося 3 невеличкі (головне - вузенькі) кабачки та 800 грамів фаршу як на котлети - вже з булкою та цибулею. Для соусу - домашній кетчуп та сметана.
Якщо кетчупу нема - перетріть в блендері 2-3 помідора, пів цибулини, зубок часанику та четвертину кислого яблука. можна ще половинку болгарського перцю додати. Все це поставити на малий вогонь в каструльці з грубим дном, додати 2-3 столові ложки олії і цекати приблизно 10 хвилин коли вийде зайвий сік. потім то все солимо, перчимо, додаємо кориці (четвертину чайної ложки), трошки гвоздики, імбиру та духмяного перцю. 
Кабачки нарізати кільцями, позбутися серединок ( я витискала кришкою з-під оливкової олії). Приварити в підсоленій воді до півготовності.
Начинити кільця фаршем та викласти в посуд до запікання. зверху залити соусом (мені пішло 2 ст.л. кетчупу, 2 ст.л. сметани і трохи води, десь грамів 50). Соус попередньо підігріти в сотейнику ля повного розчинення сметани. посоліть за смаком. Запікати при 170 градусах хвилин 20-25, наприкінці можна посипати тертим сиром. Щоб не прилипли до дна форми вистеліть цибулю плястерками, або ж моркву. Хоча цибуля краще:) Якщо любите - додйте розчавлені в часникодавці 2 зубки часнику до підливи.
Якщо у вас молоденькі цукіні - то можна не приварювати. Не потребує додаткового гарніру, лише доброї компанії та гарного апетиту:)
От такі от прості в приготуванні "надівані" цукіні. Добре смакують зі сметаною та свіжим хлібом (аби  потім вимокати підливу:) )

Немає коментарів:

Дописати коментар