About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

23 серпня 2015 р.

Закуска з баклажанів

Мені ця закуска-ікра має смак півдня, літа, спеки, пахне сухою травою та піском, нагадує татарську кухню і смакує попри те, що я не люблю баклажанів.
Порція виходить достатня для 4х осіб як додаток до другої страви, хоча і просто так з хлібом воно добре смакує. Страва економна  і проста, а отже стане доброю знахідкою для кожної господині!
- 2 середні баклажани (бажано не дуже стиглі)
- 1 великий болгарський перець
- 1 ст.л. домашнього кетчупу. або ж чайна ложка томатної пасти з магазину
- 1 ст.л. різаного кропу
- сіль, перець і цукор ( по трошку)
- 3 зубки часнику

Баклажани спекти в духовці протягом 30-40 хвилин, остудити, зняти шкірку та перебити блендером до однорідного стану пюре. Перець дрібно порізати та присмажити-притушити на пательні з достатньою клькістю олії, аби став м'яким. Далі додати перетерті баклажани, гарно вимішати та продовжувати тушкувати протягом 2-3 хв. на маленкому вогні. Додайте кетчуп, кріп, сіль, чорний меленйи перець та цукор. За допомогою часникодавки потисніть часник та додлайте до суміші, після чого - зніміть з вогню, добре вимішайте та дайте вистигнути. Гарно пасує до білочки з маслом, або ж як додаток до гарнірую. Має південний смак та пікантний аромат.

2 коментарі:

  1. Виглядає ну дуже смачно. Не знаю як в таку спеку пекти щось в духовці, але кортить спробувати смакоти :)

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже люблю баклажани ! Ням-ням... А те як Ви, Надійко, їх тут подаєте , то аж слинка потекла.

    ВідповістиВидалити