About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

17 липня 2015 р.

Зупка-пюре зі шпинату


На днях вийде з друку черговий номер журналу "Смачна подорож", у якому можна знайти смачні рецепти для годуючих мам. І хоч моя дієта вже не така  сувора як була, та небажання мати грубу дупу і живіт залишилися. Ну себто я вже повернулася до своє дородової ваги, але здорове і корисне харчування вирішила залишити.
Такий супчик - справжня скарбничка вітамінів, а якщо ще  додати до нього пікантного сиру чи шкварочок - то й ціни йому не буде:)

На 2,5 літрову каструльку знадобиться:
-         2 середні картоплини,
-         2 літри м’ясного бульйону,
-         Невеличка цибулинка,
-         150-200 грамів свіжого шпинату
-         70 грамів вершків
-         2 столові ложки оливкової олії
-         Відварені перепелині чи курячі яйця з розрахунку 3/1 на порцію, або ж на ваш смак
-         Сіль, чорний та духмяний перець до смаку
 Я варила бульйон на ребрах, з м'яса потім зробила не то фаршировані яйця, не то начинку для налисників. Варила зі стандартним набором прянощів - чорний та духмяний перець, сіль, корінь петрушки.
Картоплю попередньо відварити та порізати невеликими шматочками. 
У каструлі, де готуватимете суп, притушкуйте до готовності шпинат з дрібно порізаною цибулею та оливковою олією. Можна додати кілька ложок бульйону. Додайте порізану картоплю. Готову суміш перетріть до однорідного пюре погружним блендером та додавши бульйон доведіть до кипіння, посоліть, поперчіть та дайте трохи вистигнути. Додайте вершки та знову варіть  до повного розчинення вершків, але не дайте йому закипіти, адже це негативно позначиться на вершках. При порційній подачі в кожну тарілку до супу покладіть порізані варені яєчка. Також смачно буде потерти трохи пармезану. Якщо ж ви готуватимете суп іншим членам сім’ї – разом зі шпинатом можна притушити 2 зубки часнику або ж печериці – що надасть супу нового оригінального аромату та смаку. Також можна додавати до супу смажені шкварочки з бекону, або домашні сухарики з прянощами.

Для наступного випуску певне поділюся рецептом зупки з пастернаку - скоро ж сезон!
На такій зеленій ноті йдемо гуляти, поки сонце не сховалося:) Ну і гарних всім вихідних!

2 коментарі: