About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

20 червня 2015 р.

Little Cakes

 Робила я нещодавно от такі піроженка, думаю, що як все буде ок - то їх в скорому часі продегустують моєї одногрупники ;) Чомусь у такій формі вони йдуть цікавіше, ніж як торт чи пляцок. Хоча цей рецепт хороший для фуршетів - коли потрібно нарізати випічку маленькими делікатними шматочками. Печуться вони просто, вся специфіка - в кремі. Маю підозру, що аналогічні чорничні теж будуть смачні (це якщо на 4 липня полуниця закінчиться).
Отож, я пекла на  прямокутну дечку розміром десь 24х32 см., яку для випікання треба застилати пергаментом, який обов'язково змастити маслом та посипати сухарями.
На бисквіт:
- 4 яйця
- 180 грамів борошна
- 150 грамів цукру
- 100 мл олії
- 1 пакетик розпушувача
- пакетик ванільного цукру
На крем:
- 350 грамів сметани
- півпакетика полуничного киселю
- жменя полуниць
- неповна склаянка цукру

Яйця збити в тугу піну з цукром, далі трохи зменшивши швидкість міксера потрошку вливати олію, далі, на мінімальній швидкості, підсипати пересіяне з розпушувачем борошно. Коли буде однорідне -  перестати збивати. Обережно вилити в підготовлену форму і випікати до готовності при 180 градусах, в мене це зайняло 40 хвилин (електродуховка з конвекцією).
Готовий корж перекласти разом з пергаментом на решітку, як трохи вистигне - переверніть, а як вистигне повністю - зніміть папір та розріжте навпіл.
Для крему полуницю перетріть блендером до однорідного пюре, сметану (бажано домашню, бо як магазинна - то ще згущувачу пачку візьміть і використайте згідно інструкції) збити з цукром, потім встипати півпачки киселю ( я беру "Мрія") та додати пюре з полуниць. Якщо реально рідке - то додайте той таки згущувач ( беру "Смета") та перемажте коржі. Я роблю це в тій формі, де вони пеклися, бо тоді можна накласти більше крему і боки форми не дадуть йому розтектися. Дати спершу трохи постояти при кімнатній температурі, а потім нга ніч в холодильник. На ранок можна різати, або ж за допомогою кулінарних кілець робити піроженка, як це я робила... Зверху прикрасити кремом чи полуницями - то вже на ваш розсуд.
 Також відправляю ці піроженка на полуничний флешмоб до Уляни, може пощастить ;) Там вже є рецепт мого зеленого тортика з трускавками.
Всім солодких снів та не менш солодких вихідних !
 п.с. А от так виглядає процес витискання. Трохи є відходів, але вони ж їстівні ;)

5 коментарів:

  1. Сиджу, любуюся Твоїми піроженками.
    Доцька підходить, теж дивиться. Потім видає: "Ммм, нам-ням, гальний тольтік!"
    Ще щось додати, буде лишнім :-)))

    ВідповістиВидалити
  2. Ммм смакота яка! Не забуду похвалити фотографії, дуже апетитно тістечка виглядають:)

    ВідповістиВидалити
  3. Надя, такие фотографии завораживающие, теплые, душевные. спасибо за красоту, что несешь в массы.
    подача и правда очень удобная - для пикников, для вечеринок, для посиделок. я вообще люблю такие маленькие подачи, но сама все никак не сделаю.

    ВідповістиВидалити
  4. Ой, які класні! *__* Так би і спробувала!

    ВідповістиВидалити
  5. Я із запізненням, але дуже класна ідея щодо маленьких тістечок!:) Фото дуже гарні!

    ВідповістиВидалити