About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

6 червня 2015 р.

Americano - то не лише кава...

 Минулого тижня відвідала один гарний захід - майстер-клас по приготуванню бургерів. Тиняючись просторами інтернету, давніше натрапила на пост про майстер-клас з ліпки хінкалі, який я, звісно, пропустила. Стало якось так шкода, бо я ж такі всякі штуки пізнавальні люблю. Написала в коменті своє шкодування і мені відписала Аліса, яка власне, і організувала ту здибанку. Тому, на цей раз, зарядила батарею, лишила маленьку спати під татову опіку і пішла смажити котлетки:)
Наперед забіжу і скажу, що бургери в МакДональдсі фігня повна,  принаймні для мене - адже коли бачиш бургер на фото і бачиш в реалі, то в МакДаку найчастіше відчуваєш розчарування, а тут - здивування, що все, як на картинці, а ще - смачно і свіжо, адже готуєтсья за лічені хвилини для кожного клієнта особисто.
Отож, заклад "Амерікано" знаходиться на вул. О. Нижанківського, 2, відразу в двох залах - один в підвальному приміщенні, який діє протягом всього року та дворика, який приймає гостей лише в теплу пору. Оскільки окрім традиційного американського фастфуду тут готують і китайську їжу - оформлення відповідне, такий собі маленький чайна-таун в центрі Львова.
Нас було 11 чоловік, і кожен готував бургер на свій смак. Власник закладу, пан Орест, розказав нам що і як відбувається, про специфіку роботи закладу, про страви з меню (тут є один цікавий суп з морепродуктами - він атк розказував його історію створення, що мені аж захотілося спробувати!), про новинки ( буде "Бандерівський" бургер - невже я таки спробую смажене російське немовля??? червоно-чорну булочку з салом?), про продукти. що використовуються в закладі а також поділився секретами смачних бургерів - як правильно при готувати фарш та чому потрібно "карамелізувати" булочкт, які, між іншим, мають іншу рецептуру ніж інші хлібобулочні вироби. Але про то трохи згодом. Скажу, що цей чоловік явно любить те, чим займається. Всім би так :)
 Меню доволі лаконічне, але це робить його більш зрозумілим для клієнтів. Також в закладі окрім фаст-фуду та китайської кухні є страви з грилю - різні стейки і тому подібні смаколики.
 Зустрічали нас хлібом-сіллю пивом та лимонадом.
 Пива не пила, а от лимонад смачний - не приторний, але й не водянистий водночас. А що пасує до пива? Правильно, картопелька, я, щоправда, не уточнила як вона була приготована, але то було смачніше від звиклої фрі. До картопельки - два види соусів, гірчичний та часниковий.
 Учасники зустрічі були при озброєнні, хтось професійно, хтось любительськи, але всі з великим натхненням.
 Отож, перед тим, як розповісти про процес приготування та секрети смачного бургера поспамлю фото з бургерами учасників. Ми мали на вибір 5 видів булочок - традиційна, жовта (гарбузова), зелена (шпинатна), чорна (з чорнилом каракатиць) та рожева (бурякова). Я хотіла зелену, але оскільки ніхто не обрав рожеву, її обрала я - адже ж сфоткати треба, сфоткати, фоткати, фоткати, а потім знямкати (смак, доречі, звичайний).  В наповнення ми мали на вибір три види соусів, котлетки у всіх були однакові, і різна зелень - листя салату, шпинат, рукола, кріп, петрушка, гострий перець, цибулька.
 І моє творЄніє, яке готувалося 10 хвилин, фотографувалося ще з 15, а потім за пару хвилин було безслідно знищене з'їдене :)
 Готували ми попарно, тобто поки двоє були біля грилю, решта займалася спокійним гаянням часу - розмови, перегляд фото, фотографування, пивопиття, а потім, коли чиясь пара бургерів була готова всі метушилися, аби зазнимкувати, зі сторони то виглядало досить кумедно.
І ще одне фото бургера-красунчика, це той, по ходу, з яким у мене стався казус... Як то кажуть, "увлєклась"...
 Отож, а тепер повернемося до винуватців заходу. Котлетки робляться з рубленого свинячго фаршу, до якого додається лише зелена цибуля та сіль. Здається, там навіть перець не додається. Обов'язкова умова для майбутнього соковитого бургера - м'ясо повинне бути свіжим, оскільки після заморозки воно під час смаження стає сухим і не тримається купи.  Отож, котлетки є приблизно по 130-140 грамів, а після підсмажування зменшуються до 100 грамів. Булочки стандартні. Першим ділом треба покласти котлетки на гриль. Далі - розрізати булку навпіл Кухар Ліван показував як  і що правильно робити, як правильно тримати, як перевертати, яка послідовність наповнення. Також від нього ми дізналися, що всі соуси власного виробництва - ніякої магазинної хімії.
 Для того, аби булка не розмокала від соусів її треба теж відправити на гриль - карамелізувати. Як виявляється, у ці булочки додають більше цукру, за рахунок чого при нагріванні на грилі утворюється кірочка, завдяки якій булочка тримає форму та має вигляд.
 Карамелізувати потрібно булку з обох сторін. Далі на нижню половину першим ділом тренба намазати майонез (тут його готуюсь власноруч), додати соусу - я обрала BBQ, був ще гострий, але його я навіть не пробувала... (пардон, але фото будуть з різних бургерів, але в одному порядку)
 Далі накладається зелень, поверх якої кладеться котлетка. Між іншим, її правильно перевертати з боку на бік, а коли потрідно покласти на бургер - то притримати рукою, а лопаточку швидко витягти з-під котлети.
 Поверх ще трохи соусу та зелені. Тоді друга половинка булки змащується майонезом та накриває котлетку. Злегка потрібно притиснути і готово!
 До складу мого бургера увішли соуси, червона цибуля, листя салату та руккола, котлетка, гострий перець, ще трохи соусу "барбекю" і все це в рожевій булочці.
 До речі, в мене в блозі є пост про те, як я якось готувала бургери вдома. 
У кожного канапка вийшла по-своєму гарна і кожному по-своєму апетитно смакувала.
 І ще трохи мого творіння.
 Аліса сиділа біля мене, то з її каракатичного бургера я встигла лише швидко сфотографувати початокову і кінцеву стадію.
Як висновок скажу - це чи не найліпші і найнатуральніші бургери в місті! Хоч місцина і не відрізняєтсья якимись модними декорами та витонченим посудом, та смак говорить сам за себе. А, так, і тут немає вай-фаю, адже ви приходитеп не в телефонах сидіти, а смакувати американський фаст-фуд в компанії друзів. І якщо для когось з вас "Американо" це досі кава за 18 грн. у білому горнятку - то для мене "Американо " - це ще й спілкування з друзями під акомпонемент грильованого соковитого м'яска!
 Майстер-клас добіг свого завершення, львівський вечір тішив погодою, закладом снували відвідувачі та персонал, за стіною за час нашого "майстеркласування" репетирували весільні лабухи, про щось гомоніли китайці, Ліван продовжував працювати біля грилю, час від часу втираючи рушником піт з лоба, зі стін споглядали мальовані супер-герої та суперзірки, а ми, наїджені та задоволені цікавим проведенням часу, розходилися по домівках з очікуванням наступних подібних заходів...
p.s. Єдиним недоліком є те, що цей дворик є фактично відкритим майданчиком-терасою, а отже там можна палити... Щоправда нам пощастило - відвідувачі, що палили цигарки довго не затрималися, а отже моє волосся не встигло пропахнути тютюном а пахло димом з мангалу - таким собі запахом пікніків, літа і відпочинку.

4 коментарі:

  1. Червоний бургер нагадує мухоморчик)

    ВідповістиВидалити
  2. М-м-м, вкусно вам было! Я бы тож выбрала зеленый(шпинат люблю), хотя розовый фотогеничнее)) А вот черный брать бы не стала.Что-то он у меня не вызывает желание съесть его.
    Ну все, Надюша, ты теперь спец по бургерам!

    ВідповістиВидалити
  3. Ха-ха, Ти жартунка!
    Сподобався пост, розповідь, бергери, купа фотографів-гурманів і Твої враження! :-)
    Хочу тепер їсти :-)))

    ВідповістиВидалити