About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

15 травня 2015 р.

Печена картопля з майораном

Картопля - то один з  продуктів який цілком безпечний для організму при грудному годуванні. Звісно, єдиним і найбільшим його недоліком є його властивість "осідати" на попі на талії... Та все ж - коли продуктовий набір доволі обмежений - починаєш експериментувати. Варена, тушкована, пюрована, в супі  і в якості гарніру...
А ще - можна запекти її з ароматним майораном і тоді всім буде смачно (найгірший момент грудного годування - коли готуєш собі окремо і  решті сім'ї - окремо, та ще  й щось таке, чого тобі дуже хочеться... Особисто мені така картопельна добре смакувала з вареними яйцями та сиром - такий собі село-стайл - просто, натурально, поживно і смачно:)  Цей рецепт також є в новому випуску журналу "Смачна подорож", тому, сподіваюся, він стане в нагоді для інших!
Рецепт розрахований на 3-4 порції, тобто на одну дечку.
Отож візьміть:
- 8-10 середніх картоплин
- 2 столові ложки сушеного майорану
- пів чайної ложки солі
- дрібка духмяного меленого перцю
- 2 столові ложки олії

Картоплю добре вимити, обтерти паперовим рушничком. Розрізати навпіл та скласти до банячка. Туди всипати прянощі та сіль. Накрити кришкою та добре потрусити (це ефективніше, ніж вимішати). Додати олію і ще трохи потрусити. Запікати в дечці з бортиком протягом 20-25 хв. при 180 'C. Після 15 хв. запікання перемішати і продовжити приготування.
Єдиний недолік - треба з'їсти все і відразу, бо підігріте, особисто мені, не смачне...
Всім легкої п'ятниці та гарних вихідних!

4 коментарі:

  1. Мені здається що в нас однакові біленькі формочки для запікання! я також роблю таку картоплю з різними травами і ти правильно написала що на наступний день вона не смачна. якась суха дуже. а от одразу - ммммм

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. в мене та форма не то від HElfer не то від Royal - мені дуже зручна!

      Видалити
  2. М-м-м..Очень и очень вкусно! Я картошку всякую люблю,а уж запеченная больше всего нравится!))

    ВідповістиВидалити