About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

6 травня 2015 р.

Хінкальня. Враження, перевірені смаком.

Нарешті в блозі знов упоновлюється тема моїх походеньок та поїдалок закладами міста. Взагалі, з тим, що зараз відбувається не часто десь підеш-  всетаки заклади підняли ціни, тому перед тим, як кудись сходити думаєш - а чи варто туди йти? Також я давно не писала дописів, бо була така штука: відвідала заклад, зробила фото, "созрєла" написати пості і перед тим, як то зробити сходила туди ще раз, і ... бажання писати відпало. Так, є достатньо закладів в нашому місті які тішать лише протягом місяця-двох після відкриття:( Ну і з мацьопою не дуже походиш (як виявилося, я помилялася). Але по порядку.
Відкрив Вадим Костенко у Львові дві смачні кнайпи, одну на вул. Федорова, іншу - в провулку Крива Липа (раніше там було кафе Esse Flores) і зробив грузинську кухню доступно ближчою для пересічних львів'ян і гостей міста. Лаконічні інтер'єри (зате порохів менше і простіше прибирати), смачна кухня і привітний персонал - практично ідеальна формула для місцин, які вже стали улюбленими для багатьох. Меню - коротко і ясно включає в себе основні складові грузинської кухні: хачапурі, хінкалі, пхалі, чашашуллі, страви з мангалу, лобіані (ну це те, шо я запам'ятала з меню). Очікування замовлення від 5 до 15 хвилин, всі страви готуються по факту замовлення, а за процесом приготування хачапурі можна навіть поспостерігати. 
Вперше я побувала в "Хінкальні", що в Кривій липі в листопаді, а минулого тижня прийшла ще раз посмакувати. Вчора також були в "Хінкальні" на Федорова.
Заклад дещо підняв ціни, зважаючи на ситуацію, що склалася на ринку, та все ж вони досить адекватні. Зазанчу, що розмір порцій не змінився, якість не погіршилася, тому впевнена, що прийду сюди ще.
Отож, заклад у провулку Крива липа більш просторий, з високими стелями та кращою вентиляцією. Працівники закладу люб'язно допомогли занести візочок з малою всередину, оскільки ми були в обідню пору, Марсуся комфортно виспалася внюхавшись в запахи свіжоспечених хачапурі:) , а ми тим часом перекусили. Тому мами з мацьопами - якщо хочете десь посидіти з друзями і смачно провести час в "Хінкальні" у провулку вам це вдастся:), просто спершу зайдіть всередину самі і попросіть офіціантів про допомогу (якщо не маєте при собі мужчин, які б допомогла заїхати в середину - на вході кілька сходинок).
Ми сиділи практично при вході, аби не заважати іншим з візочком (хоча місця там було предостатньо, аби розвернутися, що однозначно "+", позаду нашого столика  на стіні - панно з вишитими хрестиком народними мотивами.
Стелі оздоблені трафаретними малюнками.
На стінах - картинки-репродукції Піросмані, кераміка, кумедні корови та всякі штучки.
Замовляли традиційний набір: хачапурі по-менгрельски, хінкалі (8 штук на двох  - я була з мамою), я пила чай, мама - вино. Хінкалів би і 6 вистачило, але при тому комплекті, що був - ми добротно пообідали. Обійшлося те все щастя в 133 грн, ціни можете глянути на сайті закладу.
Між іншим, в закладі на днях проводився майстер-клас по ліпленню хінкалі. Якби така подія була ще раз - я б з задоволенням відвідала, і не лише я :)
На Федорова ми попали вчора не зовсім плановано - довго гуляли з малою, потім знову ж таки непланово довелося її погодувати в центрі, а потім вона цілком планово заснула, чим знову дала зрозуміти: треба ловити момент:).
Цього разу ми сіли надворі, бо всередині наша коляска мала шанс перегородити вхід-вихід, і обрали ми не майданчик через дорогу, а столик під входом. 
Сидиш собі як під власним помешканням, жуєш і дивишся на людей, що йдуть повз. Цей раз я була з чоловіком. Оскільки йому хінкалі трохи загострі, то я уступила йому 80% хачапурі, що ідеально пасує до пива. А, так, кому цікаво, нашій малій 3 місця, вона на 100% грудному годуванні, і так, я їла доволі пряно-гострі хінкалі і солоне хачапурі, і , слава Богу, без наслідків. Напевне їй засмакувало, ще коли вона в листопаді будучи inside вперше їх спробувала:)
Пиво, узвар, хачапурі і 4 хінкалі = 97 грн.
Поки ми обідали, Марсуя доїдала увісні руку за компанію зі своїм жовтим монстром:)

6 коментарів:

  1. Мені дуже подобається, що ви з маленькою часто гуляєте і буваєте в цікавих місцях:) я також недавно стала мамою і на разі ще притримуюсь дієти, тому про хінкалі просто помрію:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. насправді ті три місяці, коли обовязково дотримуватися дієти, минають досить скоро, тому потерпіть і вже невдовзі підете святкувати закінчення їстівної каторги в компанії хінкалів:)

      Видалити
  2. Моя третя спроба залишити комментар. З ЖЖ це фактично неможливо зробити... Приэмно, що ви згадали наш майстер-клас. Бачу, що теж добре провели час в Хінкальні. Ми скоро будем збиратись на майстер-клас з приготування бургерів, анонсувати буду в своєму блозі yellow_mamba. :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. написала, але не впевнена, що там де треба:) і так і не змогла підписатися ;( ;( ;(

      Видалити
  3. Мені там дуже сподобалось))) Смакотааа!

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую за доклад. сподобалось дуже :).

    ВідповістиВидалити