About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

13 травня 2015 р.

Паштет, версія №3

 Отримала нині бандерольку з новим випуском журналу "Смачна подорож" - яскраві примірники про мандрівку Болгарською кухнею які ще пахли свіжою фарбою. Починаючи з цього номера ми з Марусею будемо мати там пару своїх сторінок в рубриці "Зростаємо разом", де будемо ділитися рецептами для мам, які годують грудьми, але хочуть їсти смачно, а не самі лише кашки-вівсянки до набридання. Отож,  в кожному номері буде 4 рецепти, які перевірені мною і малою (типу без різних газиків, плачів і т.п.), тому беріть на озброєння!
Паштет я люблю, особливо враховуючи, що ковбаса зараз не надто натуральна, а канапочку до чаю хочеться.  Я вже розміщувала рецепти паштетів перевірених на собі - це паштет з чорносливом і паштет з глазуркою з журавлини , а тепер до списку додаю ще один рецепт - паштет з яблуками, завдяки яким має хорошу мастку структуру, цікавий смак, а головне - корисний, адже печінка в раціоні годуючої мами - це джерело протеїну та заліза, які так необхідні для підтримки гемоглобіну!
На середню порцію знадобиться:
- 300 грамів телячої печінки
-половина яблука, бажано кислого сорту
- невелика цибулина
- 2 скибки батона
- півсклянки молока
- 2 яйця
- чайна ложка кмину, перець та сіль до смаку

Печінку порізати невеличкими шматочками та разом з порізаною на кільця цибулею притушити з невеликою кількістю олії до напівготовності. Яблуко порізати середніми скибочками, попередньо очистивши від шкірки та серцевини, додати до печінка і, накривши кришкою, тушкувати до повної готовності (прибоизно 10-15 хв). Скибки батона замочити в підігрітому молоці. За допомогою кухонного комбайна або м'ясорубки подрібнити всі інгредієнти (разом з жиром, в якому тушкувалася печінка), додати замочену булку (якщо не вбере всього молока - додайте його до решти інгредієнтів, це додасть паштету ніжності) та яйця.
Посолити, поперчити, додати насіння кмину. Стінки форми для запікання щедро змастити маслом та посипати меленими сухарями або борошном. Викласти масу до форми та запікати протягом 30 хвилин при 170-180 градусах. Готовий паштет дістати з духовки та дати вистигнути. Зверху може утворитися кірочка, а під нею - ніжний паштет, який чудово смакуватиме з хлібом в якості бутербродів. За бажанням можа доповнити зеленню чи домашнім майонезом.

 Порада: аби кмин був більш ароматний - перед тим, як додати його до "фаршу" - обсмажте на гарячій сухій пательні протягом кількох хвилин.
 Цей паштет я їла вже коли малій було півтора місяці. Вона в мене на 100% грудному годуванні, тому самі розумієте, що вона  - мов індикатор. Звісно, є така штука як індивідуальна непероносимість, але якщо у вас дитина, так би мовити, середньостатистична - їжте сміливо:)

Немає коментарів:

Дописати коментар