About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

19 квітня 2015 р.

Цитрусовий бисквіт та вишневий рулет

Бисквіт я люблю з дитинства, особливо з фруктовим наповнення. Звісно, що найсмачнішим в дитинстві було тістечко "Пеньочок", з бисквітного рулету і масляного крему. Тепер таких не роблять, а ті, що продаються - далекі від улюбленого ідеалу.
Ми зазвичай печемо два види бисквіту: або ж один грубий корж, який потім розрізаємо, або ж кілька тонких (як у випадку з чорничним). Цього разу буде рецепт якраз тонкого. Такий ми робили на хрестини малої, а також на Великдень в якості пляцку на нарізку. З аналогічного тіста можна робити і рулет. Щоправда я ніяк не навчуся крутити ті рулети - постійно перетримую коржі  він просто відмовляєтсья скручуватися в рурочку :(
Так от, на один корж для форми трошки більшої ніж аркуш А4 знадобитсья:
- 2 яйця
- 1/2 склянки цукру
- 1/2 склянки борошна
- 1/2 ч.л. лимонної цедри (грубо - піде один лимон на три коржі).
Крем - стандатно сметанний, тобто на три коржі піде півлітри сметани+витиснутий сік з лимона+склянка цукрової пудри, все це разом збити міксером і перемастити охололі коржі.
Спершу збиваєте міксером яйця, по трохи досипаючи цукор поки маса не стане білою та пишною, далі вмішуєте туди цедру лимона та підсіваєте борошно. Перемішувати дерев'яною ложкою - від металу тісто може впасти. Випікати в змащеній маслом та посипаній сухарями формі 20 хвилин при 170'C - коржі не товсті, тому печуться скоро. Коли печу такі коржі - то ще додатково застилаю пергамент, оскільки форма не роз'ємна :(
При перемазуванні також буде мано перекласти коржі шматочками апельсин чи мандари (але відразу дрібно ріжте, потім, коли будете різати торт так буде значно легше краяти торт порційно). Прикрашаа я цього разу консервованими мандаринами та шоколадом.
Якщо будете робити рулет - печіть 15 хвилин, відразу з духовки - викладіть корж на дошку, за допомогою рушника скрутіть, потім розкрутіть, швидко змастіть кремом і знову скрутіть та відставте вхолодне місце для застигання крему. На крем для одного рулета я брала 2 столові ложки сметани та 150 грамів сиру (творогу). Також мала в холодильнику чудесні дрельовані вишні у власному соці. Отож додала до крему ще 3 стлові ложки соку, аби підфарбувати, а ягоди відкинула на друшлаг, аби стеклися, і коли перемазувала рулет - виклала їх на середину. Поверх полила глазуркою з розтопленого на паровій бані шоколаду. Постоявши ніч в холодильнику рулет гарно застиг і добре смакував до чаю.
 Попандос в тому, що я досі не навчилася скручувати рулети - постійно перетримую тісто, все мені видається, що за 15 хв. не пропікається:( зате в 20 хвилин - то вже печенько...
 Вибачайте за фото - в мами ноут старенький, фотошоп слабенький, тому обробки мінімум - повернуся додому будуть вам гарні фото:)  А це - дразнилка з Великодня, було 7 видів печеного нами печива і три пляцки, решту нам принесли, але було дуже смачно в такому асортименті:)
А у дворі - все цвіте. Щоправда погода для того не найкраща, та все ж... Трошки квітів не завадить:)
 А Масік, дєдушка руской авіациї, як кличе його часом мама, в своєму поважному віці досі чекає тьолочок.. Щоправда більшість чекання він спить в траві або бавиться з молоденькою сусідською кицькою..
 А у комашок теж пора побачень:)
Так вже хочеться теплої погоди... Сподіваюся, тиждень, що розпочнеться завтра буде теплішим:)

3 коментарі:

  1. І смачно (я теж полюбляю бисквіт) і гарно..., запрошую у свій сад http://dukinna-71.blogspot.com/2015/04/blog-post_16.html

    ВідповістиВидалити
  2. Надю, блог все ж набагато кольоровіший, повніший та емоційніший за квадратики інстаграму:)
    Крутий пост, обожнюю бісквіти, а оформлення з'йомки на протилежних кольорах мене підкорило!
    Про кота вабще сміх:)
    Тож доїмо мамині гори поминальних пиріжків, та споможусь пекти цю красу!

    ВідповістиВидалити
  3. Надя, дивлюсь на всю вашу смакоту з захопленням, виглядає супер смачно!:)

    ВідповістиВидалити