About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

15 квітня 2015 р.

Чи не найсмачніші горішки які можуть бути :)

 Ще раз вітаю з Великоднем тих, кого не привітала і кого вже вітала:) Разом зі святом пішла від нас і гарна погода - надворі вітряно і зимно, і зовсім, так би мовити, не гулябельно.. Довше години з візочком не погуляєш, бо просто зносить...
Але всетаки це весна... В дворі пахнуть гіацинти, вже розпустилися нарциси та біліють абрикоси. В мене на кухну вдома весна прийшла ще трохи скоріше:)
 Не можу сказати, що то моя улюблена пора року, та все ж можливість нарешті скинути важкі чоботи і теплі куртки не може не тішити. До Великодня, перед тим як приїхати в Здолбунів, я ще встигла з маленькою побувати на виставці писанок (то була її перша виставка, і хоч вона весь час чемно сопіла в себе в візочку і не попала в жоден кадр, відмититись вона встигла:)).
А оцей кадр взагалі трохи дивний... Якийсь накурено-синій... Але щось в тому є, можливо то вплив гранатів, хто зна...
А ось і сама маленька (то на початку квітня, лежить на мені безпардонно прямо на кухні, а я навіть поснідати повноцінно не може. Може це тому я вже повернулася до своєї ваги? :) ).
Але повернемося до смачного. Я вже минулого разу писала про горішки, але той рецепт був якийсь надто магазинний, тому почала питати по знайомих, і рецепт від тоті Наді виявився ідеальним. Щоправда готувала по ньому двічі, і обидва рази смак був різний, але в цілому я саме цим переписом задоволена і лишаю його як свій улюблений.
Перший раз готувала вдома. Вкотре тішилася своїй електрогорішниці! На 60 горішків (себто 120 половинок) мені знадобилося:
- 1 яйце
- 1 ст. л. смальцю
- 1 ст.л. масла (кімнатної температури, окли воно таке м'якеньке і делікатне)
- 1/2 ч.л. амоняку
- 1/2 склянки цукру
- півтори склянки борошна
Для начинки варила згущене молоко, а потім додавала до нього топлений шоколад.
У мисці перетерти смалець з маслом, додати яйце та цукор, потім амоній. По троху підсипаючи борошно продовжувати перетирати ложкою. В результаті матимете еластичне ніжне тісто (я навіть руками не місила - встачило вимішування ложкою). Потім відривала шматочки тіста, викладала в прес і за 3-4 хвилини мала порцію (12 шт. половинок)"шкарлупок". Гадаю, якщо у вас поштучні формочки для духовки - цей рецепт теж підайде, але тісто дуже росте, тому напевне його треба буде давати зовсім трішечки тонким шаром.
Згущене молоко я відварила (можна взяти готове), а потім в сотейнику на паровій бані розчинила половину шоколадки, додала туди столову ложку молока та трішки масла, коли маса стала однорідна - додала згущене молоко, вимішала. Буде смачно якщо додати трішки коньяку чи лікеру. Змащувати половинки треба щедро, якщо любите - в кожну вкладіть по четвертині горіха. Я горіхів не їм, але дівчата які отримали від мене на дегустацію з горіхами казали що смачно:)
 Ці горіхи чим довше лежали (в мене аж 4 дні:) ) тим ставали м'якшими.
 Другий раз я робила їх ще раз, але вже на два яйця. Але по ходу щось ступила з борошном - то його було замало, то забагато :( Ніби й консистенція тіста була та ж, але напевне амоній був інакший.. Вийшли трохи твердіші, але теж смачні. От тільки пролежавши 4 дні не відмякли..
 Але з'їлися дуже скоро. Добре що встигла сфотографувати для конкурсу від "Кукорами" - ми завжди пекли ці печенька на великодні і різдвяні свята. От чого лише двічі в рік - не знаю..Можливо тому вони здавалися в дитинстві такими смачними. Останні років 15 ми їх не пекли взагалі.
 А взагалі, на Великдень ми багато чого пекли:) і не лише ми. А потім колективно то всо смакували.
 Але після-святковий пост напишу трохи згодом, бо там багацько борвистих фото і ще один смачний рецепт:) Тому наразі йду до маленької, а як присплю - то спробую викласти більше фото.

6 коментарів:

  1. Гарний приклад сучасної мамусі: і дитину бавить, і по виставках ходить, і пече, і ще й те все фотографує і в блог викладає! Молодець!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт :) та як на мене,декрет то доволі нудно і одноманітно,тому й хочется більшого :) єдина проблема - жахливі тротуари та непридатність закладів аби заїхати всередину з коляскою,а так.якби не лінувалася то й частіше б писала :)

      Видалити
  2. А покажіть яка у вас штука для випічки. Ви тепер купляли?

    ВідповістиВидалити
  3. А покажіть яка у вас штука для випічки. Ви тепер купляли?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. https://www.google.com.ua/search?q=вафельница&oq=вафе&aqs=chrome.1.69i57j0l3.3141j0j4&client=ms-android-lenovo&sourceid=chrome-mobile&espvd=1&ie=UTF-8#safe=off&q=%D0%B2%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0+orion&imgrc=v_5MjqbS_KaoBM%253A%3Bundefined%3Bhttp%253A%252F%252Fall-service.com.ua%252Fdata%252Fcatalog%252F952ba78e67aba222e633e97d735be3f2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fall-service.com.ua%252Fcatalog%252F5446-tehnika-dlya-kuhni%252F5611-oreshnica-vafelnica-popkornica%252F146856-orion-or-sm05.html%3B400%3B266 отака,два роки тому 240 грн. коштувала. Насадку для горішків лише цей рік протестувала,до того робила в ній гарячі бутерброди

      Видалити
    2. https://www.google.com.ua/search?q=вафельница&oq=вафе&aqs=chrome.1.69i57j0l3.3141j0j4&client=ms-android-lenovo&sourceid=chrome-mobile&espvd=1&ie=UTF-8#safe=off&q=%D0%B2%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0+orion&imgrc=v_5MjqbS_KaoBM%253A%3Bundefined%3Bhttp%253A%252F%252Fall-service.com.ua%252Fdata%252Fcatalog%252F952ba78e67aba222e633e97d735be3f2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fall-service.com.ua%252Fcatalog%252F5446-tehnika-dlya-kuhni%252F5611-oreshnica-vafelnica-popkornica%252F146856-orion-or-sm05.html%3B400%3B266 отака,два роки тому 240 грн. коштувала. Насадку для горішків лише цей рік протестувала,до того робила в ній гарячі бутерброди

      Видалити