About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

21 квітня 2015 р.

Afterparty, або свято продовжується :)

 Свята минули, а білки досі стоять в банці в холодильнику бо шкода викинути? То напевне багатьом знайомо, особливо якщо ви пекли паски по рецепту з категорії "Візьміть 20 жовтків" :)
Але завдяки хресній Марсуі є одне смачне вирішення цієї проблеми. Нині поділюся її рецептом, який неоднократно був випорбуваний. Мені смачно просто нарізати шматочками до чаю, але, гадаю, якщо розрізати надвоє, зробити крему і додати ще два коржі вийде смачнючий торт. Так от, перепис зі слів автора, пляцок на фото теж Надя робила, а фото, звісно, мої.
- 1 склянка білків (це з 6-7 яєць),
- 1 склянка маку сухого, 
- 1 склянка борошна, 
- 250 гр маргарину (масла), 
- 1,25 склянки цукру, 
- 1 ч.л. порошку до печива, 
- ванілін, 
- цедра лимона (за смаком, можна й не давати).
Розмішати мак, муку, ванілін і порошок до печива, додати масло і цедру лимона (кімнатної температури), розтерти до однорідної маси; білки збити з цукром на густу піну; делікатно з'єднати всі складники, поступово вмішуючи білок до суміші; застелити деко (як на кекс 35/10 см) пергаментним папером, змастити жиром (смалець, масло), посипати сухарями, вилити тісто і відразу врозігріту до 180-200'С  духовку на 40-50 хв.
 Між іншим, коли білки в баночі закриті - вони можуть ще дооовго стояти в холодильнику. Доречі, такі білки краще і скоріше збиваються в піну, тому не поспішайте викидати те, що може перетворитися на смакоту!
п.с. Тілки не смійтеся, але мені оце макове творіння дуже смакує з маслом і "твердим"  сиром, типу такі міні-канапочки:) Сподіваюся, вам теж припаде до самку!

Немає коментарів:

Дописати коментар