About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

3 березня 2015 р.

Весна прийшла, сирник принесла :)

 Вже і я нарешті і я добралася до посту про весну. В нас вона почалася тепло і відносно сонячно. Хотілось би щоб так і продовжувалося далі...
Мартин щасливий, сезон котячої любові продовжується (почався він в нього після Різдва), у дворі в нас ціла котоферма, яку ми пігодовуємо. І жодна з цих кицьок не становить нашому коту жодного інтересу. Зате чорний кіт любить прийти і побити нашого...
 Уявляєте? До Мартина черга, а йому хоч би що....
 Коротше кажучи, цікаві кицьки хіба нам. В ролі фотожертв :)
 То ми гуляли в дворі з малою, і поки вона спала нам не було чим зайнятися. Доречі, їй вже чотири тижні! І от вже чотири тижні дієти позаду... Солодкого хочеться постійно, особливо шоколаду. З десертів єдиним дозволеним щастям є сир (творог) і печені яблука. От так і з'явився рецепт цього сирнико-пирога, який можна їсти при грудному вигодовуванні, та й не тільки - пекла тричі, всі три рази виходило трохи по різному. Нормально так і не вдалося сфотогрфувати, бо постійно з'їдали скоріше, ніж я була готова сфотографувати, тому вибачайте за якість фото..
Нагадую для шанувальників сирної випічки три попередні рецепти:
і пропоную четвертий:)
 Двічі пекла в меншій формі і раз в більшій. Рецепт даю на меншу, він як на мене більш досконалий. Кому потрібно - просто перерахуйте еквівалентне співвідношення. Отож, на форму діаметром 25 см знадобиться:
На тісто:
- 1 жовток
- столова ложка сметани (домашньої)
- чайна ложка вершкового масла
- розпушувач (дивіться кількість залежно від розпушувача, свого я брала півпачечки)
- 2 столові ложки цукру
- дрібка солі
- борошно - скільки візьме, орієнтовно півтори склянки.
На начинку:
- 600 г. сиру
- 1 велике яблуко
- 3 столові ложки цукру - в сир
- пачка ванільки - в сир
- 20 г масла - в сир
- 2 яйця+1 жовток - в сир
- 2 білки - на верх
- 5 столових ложок цукру - на верх

Готуємо тісто. В миску кинути сметану, тепле масло, сіль і цукор, трохи перетерти, далі додати жовток і продовжити розтирати. По троху додавати борошно і розпушувач, спершу мішати ложкою, а потім на дошці замісити тісто. Має вийти еластичне, тому обережно з борошном, ліпше по трошки підсипати.
Для начинки сир перетерти блендером з яйцями, маслом, цукром і ванількою. Якщо сир дуже сухий - додайте ложку сметани.
Яблуко очистити від шкірки і серцевини і порізати дольками.
Тісто тонко розкатати, форму змастити маслом та посипати меленими сухарями. За допомогою качалки викласти тісто в форму, далі - викласти сирну масу, в яку повпихати яблучні дольки. Зайве тісто обрізати з відступом на півтора сантиметри (для білкового верху). Поставити в духовку на 10-15 хвилин при 180'С.
Поки прихопиться верх сиру - готуємо білки.Збиваємо в тугу піну з цукром. Можна додати кілька крапель лимонного соку . Викласти білкову масу на сир і пордовжити випікати протягом години - 80 хвилин при тій же температурі. Якщо у вас дуже "гаряча" духовка - краще півтори години при меншій температурі.
 Це - результат першого дня, я дала маленьке яблуо і мені видалося замало начинки.
 На другий день - дала два. Забагато, шматочки не надто трималися купи, але дала в білок 8 ложок цукру - він був твердий, погано різався, але дуже гарно хрумтів.
 Треьій раз пекла на більшу форму і 1 кг сиру - ідеальне розташування яблук (як на фото вище, ніби квіткою) забезпечує однорідність шматочків і не дає їм розпадатися. Правда яйця були невеликі і 2 білки на верх виявилося замало, а при тій же температурі білкова маса дуже потемніла, а оскільки маминна духовка пече не зовсім ідеально і однорідно - результат помітний по фото. Третю спробу я пекла майже 2 години при 170 градусах, але верх не був хрустким, як в попередні рази...
Всі три сирники на 80% були зїжені ще теплими, тому ніц про зберігання і смак холодних виробів сказати не можу бо не пробувала :)
 Словом, експериментуйте, і якшо матимете цікаві ідеї чи пропозиції - діліться!

5 коментарів:

  1. Яка смакота )))) обов'язково завтра спробую, адже в холодильнику є і яблука і пісочне тісто, я робила тарт-татен із яблуками, та забагато тіста намісила )))) а отаку смакота ще не куштувала ))) дякую ) ) ) ) )

    ВідповістиВидалити
  2. Ох, я в захопленні! Обожнюю випічку з сиром і яблуками. М-мм, няма!

    ВідповістиВидалити
  3. чудовий котячий пост - мабуть дається в знаки нестача Томаса:)
    сирник - мрія, вполюю творогу та буду пекти обов'язково!
    оздоблення чарівне!!

    ВідповістиВидалити
  4. Ой, Надя, а я таку чудову новину пропустила. Вітаю!!! Нехай донечка росте здоровенькою та щасливою, а батькам бажаю терпіння ;)
    А шоколад я замінювала фініками :)))

    ВідповістиВидалити
  5. Мені сподобався рецепт і фото сирника, візьму собі на замітку!:)
    Також пропустила таку гарну новину! Вітаю!!!!! щастя і здоров'я вам, побільше радісних моментів!:))

    ВідповістиВидалити