About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

3 березня 2015 р.

Соус по-Львівськи

 
 Я так давно хотіла написати про це місце, що вже й забула що саме я хотіла писати. Памятаю одне - писати я мала тільки добре:) Справа в тому, що в цю відносно нову місцину в середмісті Львова я ходила з Катрінкін минулого року, в самому його кінці - 31 грудня, а потім Різдво, а потім очікування, поповнення ну і тільки зараз я нарешті сіла і напишу свої враження.
Відкрилася дана кнайпочка у вже "насиженому" місці в пасажі Адреолі після кількох попередників. Останнім "мешканцем" на даній площі було кримско-татрське кафе, а тепер місце зайняв натяк на чеську кухню. Чому натяк? Та бо у Львові, як не крути, все з місцевим акцентом. Приміром, чи знаєте ви хоча б одне місце, де б не подавали сирник і каву? Правильно, нема таких, тому й "Соус" не вийняток.
Почну з меню. Ціни - як і більшості центрових закладів, не малі, але й не можу сказати що високі (принаймні в грудні - зараз зважаючи на курс валют і те, що закладу вже пару місяців - може й піднялися), але розмір порцій відповідний. В меню є салати, закуски, страви до пива, перші страви, гаряче, десерти ну і напої - в більшості стандартні для наших закладів. 
Я брала кнедлики з м'ясом. От тільки вже не пам'ятаю як то називалося - в чеку зазнчено як "свічкова" - то стосувалося м'яса з соусом - типовим для чехії - жирненьким та пряним. Порція чимала, згідно меню була 49 грн. Хто не знає - кнедлики - то такі штучки з тіста зварені або приготовані на пару, а потім їх ще можна обсмажити, помастити, або ж просто порізати і подати до гарячої страви. Чеська версія українських галушок. В Празі це популярна страва в місцях облюбованих туристами. Зізнаюся, я більше люблю версію кнедлів яку готують в мен вдома за рецептом чеських переселенців в Здолбунові - картопляні, до тушкованої капусти, змащені олією з підсмаженою цибулею.
 Катрін брала сирник. Ну в меню він чізкейком зветься, але так, для розуміння - чізкейк в 99% не передбачає випікання, це рецепт американьких лінтяїв. Сирник у Львові - завжди старанно перетертий, ніжний і випечений. Цей був смачний, особливо в поєднанні карамелі і вишневого джему (коштував 35 грн).
 Пити, зважаючи на погоду і "протипоказання" брали чай (23 грн. за чайничок), Каця доповнила його медом (12 грн.) - доречі натуральним і смачним. Чай брали фруктовий. Дуже зручні і приємні горнятка. Може ми дурнуваті, але горнятка для нас - 40% якості чаю, вони мають бути великими і з зручним вушком. Коротше кажучи, чай тут пити приємно:)
 Обслуговувала нас приємна дівчинка, тому бажання повернутися залишлося беззаперечно.
Тепер про саме місце - невеличке приміщення вмістить близько 15-20 людей, найкраще підійде для дружніх посиденьок. Також, судячи з сторінки у фейсбуці, тут проводять цікаві паті - концерти і вечірки.
Оформлено мінімалістично, та, з іншого боку, це добре, бо менше порохів на деталях. Ялинка теж була концептуальна, в дусі закладу. Словом, урбаністичний острівець в старому місті :)
Місце варте вашої уваги, однозначно :)

6 коментарів:

  1. Надя, обожнюю Твої пости з враженнями про кнайпи!
    Я ж вперше і прийшла і залишилась з Тобою, завдяки їм! :-)
    Тепер би якось вживу прогулятись по закладах Львова :-) Коли наші малята виростуть :-)

    ВідповістиВидалити
  2. Омг, а я там ще й не бувала! Треба буде прогулятись)

    ВідповістиВидалити
  3. Навіть не знаю де той пасаж у Львові:) подивилась пост ти писала у травні про кримське кафе, тобто ще й року не прошло а вони закрились. а я люблю такі чеські кнедлі. я пам'ятаю у дитинстві їздила в Словакію і нам подавали там таку смакоту, то я до сиз пір згадую. обовязково завітаю у свій наступний візит до Львова

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. вхід в пасаж - навпроти входу в ресторан "Ратуша", поруч з пасажем "ЯпонаХата", що на пл. Ринок, то ти побачиш. А з іншого боку пасажу - вхід якраз навпроти входу в костел Єзуїтів, він же гарнізонний храм св. Петра і Павла

      Видалити