About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

29 березня 2015 р.

5 ідей для одного яйця і К' :)

Часом, хочеться чогось смачненького, і так щоб вже, і так щоб більш-менш натурально. Ну і так, щоб всі потрібні продукти для готування були під рукою. Сьогодні мова піде про один простий рецепт, з якого можна зварганити 5 зовсім різних за смаком печеньок і не тільки:)
Отож, склад всюди однаковий: 1 яйце + 3 столові ложки цукру + розпушувач + столова ложка сметани + столова ложка масла + трохи більше ніж склянка борошна + таємний інгридієнт :)
Варіант 1й - пряники-равлики
Перетерти яйце з цукром, додати масло і сметану, коли маса  буде однорідна - додати розпушувач та борошно. Борошна  даєте так, аби тісто було як теплий пластилін - еластичним та не липло до рук - за таким принципом готуєте тісто у всі варіантах. Для першого - готуємо дві порції - одну просту, а в іншу додайте до борошна какао. Можна цей "таємний інгредієнт" замінити на розтоплений шоколад, який слід влити до рідких інгредієнтів до того як додавати борошно (я розтоплювала шоколадний батончик від "Рошен" - хоч він і був з начинкою, та на паровій бані то все стало однорідною шоколадною масою).
Берете по однаковій кількості тіста, розкачуєте, а тоді наклавши одне на одне скручуєте в трубочку-ковбаску і ріжете на шматочки, які потім злегка розкачуєте до товщини 3-4 мм та за допомогою склянки чи кулінарного кільця придаєте їм більш ідеальну форму. Випікати на застеленій пергаментним папером дечці 15 хвилин при 180-190'С - прянички будуть в міру хрумкі, але не тверді,і чудово пасуватимуть до молока чи чаю.
Варіант 2  - хрумкі зірочки
Все робите так само, або ж використовуєте "хвости" від формування попереднього виду. На посипану борошном дошку рвете шматочками два вили тіста, а тоді розкатуєте до товщини 2 мм - отримуєте ніби мармурове полотно з тіста, з якого витискаєте маленькі печеньки, які потім випікаєте при 180-190'С протягом 10-12 хвилин - вийдуть хрусткі печенка а-ля крекери. Добре також буде додати меншу кількість сметани, а трохи смальцю, для хрусткості.
Варіант 3 - шоко-кульки
Все як і попередні рази, але в якості таємного інгридієнту - ціла шоколадка, яку слід розтопити на водяній бані і додати до рідких інгридієнтів. Сформовані кульки пекти 15-20 хв. при 170'C, готові кулькт посипати пудрою. Вони будуть м'якими і шоколадними :)
Варіант 4 - горішки
Взагалі, є багато рецептів даної смакоти, але варіант яйко і компанія - теж підходить. Виходять дещо "магазинні" на смак, та все ж набагато ліпші і натуральніші аніж колєги з крамниці:)
Я користуюся для їх приготування звичайною дешевою вафельницею-бутербродницею зі спеціальною насадкою для випікання горішків. 30 горішків виходить за 20 хвилин часу. Таємним інгредієнтом в даному випадку буде ваніль або ж мигдальна есенція. Перемащувати вареним згущеним молоком, за бажанням, в середину кожного можна класти шматочок грецького горіха. Єдиний недолік - трошки тверді, але рецепт м'якших буде в одному з наступних постів - тестуватиму з понеділка (може комусь згодиться до Великоднього кошика!)
Варіант 5 - основа для тарту чи пирога
З даної кількості тіста виходить чудова основа до пирогів, тартів чи сирників з розрахунку на форму діаметром 28 см :) 
Рецепти пирогів тут: вишневий, сирний з ягодами, яблучний (з дещо зміненими пропорціями).
Словом, було б бажання, а сробити щось смачне - то вже дрібниці. Надіюсь, щось з цього вищенаписаного стане вам в нагоду, якщо, приміром,ю захочете зготувати печиво з дітьми або нашвидкоруч:) Смачного всім вечора! І пам'ятайте, головне компанія, як у випадку з рецнептами про яйко і К' ;)



1 коментар:

  1. Чудові рецепти печива, класні ідеї! І як зазвичай окремий комплімент апетитним фотографіям:)

    ВідповістиВидалити