About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

6 лютого 2015 р.

Хрумке печиво на майонезі

 Я знову повернулася. Цього разу у мене були поважні причини нічого не постити, але про то - згодом. По перше, хочу сказати що 1 лютого моєму блогу виповнилося 2 роки - хочу подякувати тим людям, які були поруч весь цей час, читали, коментували, критикували. Цукерку цьогоріч не розігрувала, бо було трохи не до того. Справа в тому, що вночі 30го січня нас прибавилося - в нас народилася доця:) 

Тому, відповідно, я писатиму і готуватиму менше, бо часу не дуже вистачає, та й спати постійно хочеться...
Першим рецептом в новому році мого блогу будуть хрусткі печенька. Справа в тому, що перед самими пологами ми робили домашній майонез до салату (з тим салатом я ледь не "спізнилася" до роддому:)), а зараз, відповідно, мені такого не можна, а викидати домшній натурпродукт якось не пасує. Тому і вирішили утилізувати "красіво".
Печиво дуже просте в приготуванні, доволі економне по складу, але головне - натуральне, тому можете сміливо готувати таке для ваших діток і не турбуватися про наявність Е-шок, пальмового масла та іншої каки.
Фото не найліпшої якості, бо не особливо було часу ними займатися, та все ж, гадаю, вам вони засмакують:)
Отож, на дві дечки печива знадобилося:
- 100 грам майонезу (можна і магазинного)
- 100 грамів масла (ми взяли 2 столові ложки домашнього смальцю, що набагато натуральніше :))
- 1 яйце
- чайна ложка розпушувача (але дивіть по порошку - є такі, що достатньо і меншої кількості)
- склянка цукру
- борошна - скільки візьме (приблизно 3 склянки, бо тісто має бути тугим)
- пакетик ванільного цукру
Майонез перетерти з тнплим маслом або смальцем, додати цукор, яйце та розпушувач, поступово досипати борошно. Замісити тісто доволі тугим. Якщо при розкатуванні будуть тріщинки - розправляйте їх руками, від тепла рук тісто піддаєтсья корекції. 
Витискати формочками з роскатаного в 2-3 мм тіста печенюшки та викладати на застелену пергаментом дечку. Випікати 10 хвилин при 200 градусах. Печиво в розмірі практично не збільшеється, тому можна класти недалечко одне від одного.
Холодні печенька можна перемастити джемом та посипати пудрою.
Не втрачають хрусткості протягом кількох днів (отак стоять собі на столі та й стоять - буз кульочків чи інших пакувань).
 Такі от, як сказала моя мама, сільські печенька. Гарно йдуть до чаю. А поки ви ще не пішли чаювати - маю прохання. Проголосуйте за мене на порталі журналу "Смачна подорож" - моє фото є на 2й та 4й сторінці - для голосування потрібно зареєструватися, або ж зайти через соцмережі. Перейшовши за посиланням ви потрапите на сторінку конкурсу. Вгорі справа оберіть "Реєстрація", потім розділ "Акції та конкурси", далі - конкурс фото сала. Під фото тиснете "Подобається". Буду дуже вдячна за ваші голоси!
Всім зичу гарного вечора і смачних печеньок, а ми з маленькою ватрушечкою йдемо спати.

7 коментарів:

  1. Вітаю з такою радісною подією, як народження донечки!!! Нехай росте здоровенькою, на радість батькам!!! А печенька так апетитно виглядають, що аж слюнки капають. Треба якось і собі спробувати:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Пробуйте - то не забере багато часу:)

      Видалити
  2. Надюша, от всей души поздравляю с таким чудесным событием!!! Пусть доця растет здоровая, веселая и любознательная! Всем вам спокойных ночей и радостных дней!
    Поздравляю с двухлетием блога! Теперь у него уже два автора, значит он станет еще красивее.)))
    Ну и печенье, конечно, бесподобное!
    (Голос на конкурсе оставила. Там твоих только 2 фото?)

    ВідповістиВидалити
  3. Надюша вітаю з Днем Народження твого блогу! з красунею донечкою я тебе вже вітала:)) дуже рада що ми познайомились завдяки спільному захлопенню. Нехай у вас все буде добре:))

    ВідповістиВидалити
  4. Вітаю з народженням донечки!!!!! :) Хай росте щаслива на радість батькам!!
    і дякую за такі гарні печенька - обов"язково спробую.

    ВідповістиВидалити
  5. Надія! То вже найдивовижніша, найсолодша цукерка у Вашому житті - донечка! прийміть щирі вітання! Нехай росте мамі і таткові на втіху, на радість, на щастя:-)
    Печиво дивовижне на вигляд, і, впевнена, чудове на смак!
    Нехай у Вас часу вистачає на все:-) Ми Вас чекаємо!

    ВідповістиВидалити
  6. Надія, прийміть і мої вітання! Хай донечка буде здоровою і чемною:)
    Печиво просте в приготуванні, але коли я уявляю його смак, тут же хочеться спекти)
    П.С. І фото дуже класні:)

    ВідповістиВидалити