About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

9 листопада 2014 р.

Горіховий кекс

 Відносно давно я підписана на блог однієї пані, яка любить просту і смачну їжу. А хто б такого не любив? Особливо коли і вигляд естетичний, і смак чудовий, і по складності під силу навіть тим, хто тільки підкорює кухонні терени:) Словом, Тоня сьогодні опублікувала рецепт кексу. Звісно, що я адаптувала його під себе, точніше під свої можливості. Оригінал рецепту тут, а далі - розкажу як я робила. Звісно, що вийшло зовсім інакше, ніж в Тоні, але попри свою нелюбов до горіхів я не втрималася і спробувала шматочок. І знаєте що? Бомба! Відразу вибачайте за недуже якісні фото - але судячи з того, як пішов кекс - до ранку він не доживе, та навіть до повного застигання глазурі очевидно теж, бо ми його їли ще теплим:)

Отож я використала:
- 4 білки;
- 100 грамів борошна;
- 130 грамів цукру;
- столову ложку вершкового масла ( ну віддовбала столовою ложкою шматок - на око, але то грам 30 напевне буде);
- півтори столові ложки домашньої сметани ( бо не виявилося достатньо теплого масла - а ще ж канапочку на ніч треба заточити:) );
- склянка чищених грецьких горіхів  - або літрова банка нечищених, виходячи зі спостережень:) (не знаю скільки то грамів, але по об'єму так як і цукру);
- пів чайної ложки розпушувачу;
- кілька крапель мигдалевої есенції (в результаті її не було особливо чути, напевне грецькі горіхи перебили запах);
- мелені сухарі та масло для підготовки форми.
В кухонному комбайні перемолола горіхи, додала половину цукру та сухий розпушувач. Далі додала есенцію, масло та сметану і перетерла до однорідної маси. Поступово досипала пересіяне борошно. Якщо практикуєте - можна додавати розпушувач разом з борошном, хоча різниці не зауважувала).
Окремо збила  білки з цукром що залишився - як на диво збилися швидко і гарно. Додати збиті білки до тіста і гарно вимішати.
Форму змастити маслом і посипати меленими сухарями (або борошном), вилити тісто в форму - по структурі нагадуватиму не дуже густу сметану.
Випікала 40 хв у духовці при 180 градусах. Не знаю чому, але верх успішно виріс, тріснув, а потім опустився і сліду тріщини не залишилося.
Готовий кекс виклала на решітку та полила глазуркою -  пів-плитки шоколаду розтопила зі столовою ложкою молока та чайною ложкою масла. Посипала тим, що було в шафі - цукровими великодніми посипками:)
Пахло на всю квартиру. Термін приготування зайняв менше години ( ну принаймні я горіхи швидко чистити вмію:) ), а смак - ням-ням, навіть Томас прийшов спробувати:)
 Але оскільки то не в його смаку, пішов на вечірні цьомки-бомки-обнімашки до господаря:) Це ціла процедура. Спершу дивиться нещасними очима сидячи поруч, Потім вилазить "верхи", розпластується і починає лизати щоки. Мені інколи лиже руки, чоловіка облизує щовечора... От така дискримінація, а я ж йому корм даю і лоток чищу:(
 Словом, гарного всім вечора, печіть кекси і обнімайте близьких!

2 коментарі:

  1. Надюша, какой у тебя красавец кекс получился! Да еще и нарядный такой! Я так рада, что рецепт удался. Спасибо за доверие! Собственно говоря, у тебя получился новый рецепт для утилизации белков!
    Томаса почеши за ушком (не смотря на то, что отказался от кекса :)) ) Нравится мне этот рыжий красавец!

    ВідповістиВидалити
  2. Вкусняшка)) Такой красивый кекс!

    ВідповістиВидалити