About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

8 жовтня 2014 р.

Plum-cake, або дякую Тані за ідею :)

 Рецепт чемно чекав вільного вечора та кількох хвилин аби скомпонувати фото та опублікувати. Ну і власне осені, аби гармонійно вписатися в жовто-золотисту гаму пори року.
Знайшла я його давненько, у Тані в блозі. В неї це чудо випічки має в складі горіхи. Теоретично це смачно і ситно, а практично - моя нелюбов до горіхів та оскома-алергія виключають їх з переписів такої смачної випічки:( Ну і коли  таки наготувала сливи, виявилось, що і інгридієнти у  мене не такі. Коротше кажучи, посилання на Танін рецепт-оригінал ви маєте, тому дивіться, що більше до вподоби, який варіант тіста, ну або ж виходьте з того, що маєте на господарці і вносьте корективи. Скажу, що поливки як в оригіналі я не робила, бо не мала часу, та й хотіла сухої випічки, щоб довше зберігалася. Щоправда довго в мене нічого не зберігається...
Обов'язково враховуйте розміри та можливості своєї форми - висоту та матеріал - тобто чи потрібно стелити пергамент. В моєму випадку тіста було трохи замало (форма має 35х25 см), тому пляцочок був нижчий ніж хотілось... Перед випіканням я просто змазала форму смальцем та посипала меленими сухарями.
На рецепт мені знадобилося:
- 800 гр. - 1 кг слив (обирайте твердіші, аби в процесі не стали "жабами") - промити, очистити від кісточок та розрізати вздовж на четверо скибочками-дольками;
- 150 грамів маргарину;
- 2 столові ложки сметани (мала домашню, відповідну більш жирну);
- 3 яйця;
- пакетик ванільного цукру;
- пів пакетика розпушувача, або 1/3 ч. ложки соди погашеної оцтом);
- неповна склянка борошна;
- пів склянки цукру.
 
Готуємо тісто по принципу кексового - перетираємо маргарин з цукром та ванількою, додаємо сметану та яйця, далі - розпушувач та потроху вводимо борошно. залежно від розміру яєць та жирності сметани кількість борошна може бути різна. В результаті має вийти густе, вимішане ложкою до однорідної консистенції тісто, яке ложкою викладаємо у підготовану форму. Для більш однорідної поверхні розгладьте мокрими руками ( обережно, липке :) )
Ну а далі набирайтесь терпіння і втикайте до тіста сливи. Бажано на однаковій відстані, щоб були занурені на 2/3 свого розміру. Оскільки в мене тіста було трохи мало, як на розмір форми, а сливи були довші ніж хотілося б - я це робила під кутом. В процесі сливи не падають, тому як поставите - так і випечете.
 Випікала перші 10 хв. при 180', далі 30 хв. при 160 градусах. Якщо тісто буде вищим - то коректуйте час в залежності від вашої духовки. Їла ще гарячим.. Хотіла притрусити цукровою пудрою, але так руки і не дійшли, бо поки надумала - не було особливо що посипати :)
 Виходить пухкий і соковитий, гадаю, можна такий же робити з яблуками або персиками, або грушами:) Власне з грушами хочу зробити на вихідних, тому пізніше розкажу, що з того вийшло. Поки був гарячий їла виделкою, але тісто таке, що зручно і руками їсти, просто кусаючи. Отож поки ще є сливи - експериментуйте.
Хто скучив за Томасиком  тримайте фото мого рудого жирдяя:)
От такий осінній котик, який зичить всім теплого вечора!

1 коментар:

  1. Надюша, пирог, безусловно шикарный! Выпечка со сливами всегда вкусная. И фотографии отличные - у тебя всегда они такие. Но особые комплименты этому рыжему осеннему котейке! До чего же он мне нравится! Кусочек пирога ему достался?

    ВідповістиВидалити