About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

28 жовтня 2014 р.

Козячий сир домашнього виробництва

 Як я й обіцяла в попередньому дописі, поділюся з вам рецептом домашнього козячого сиру. Роблю  я його зазвичай через свою неуважність. Пояснюю - час від часу купую козяче молоко, але не завжди виходить його відразу випити, тому я не маю іншого виходу як дати йому скиснути та зробити сир. Кажу відразу: з пів-літри вийде 100 грамів, але то раз на раз не приходиться залежно від жирності молока. Отож:
- 0,5 літри кислого козячого молока
- столова ложка вершкового масла
- один жовток
- трішки соди та солі
- спеції за смаком (смачно з сухим базиліком, паприкою, або ж шматочками груші)
Молоко варимо на малому вогні поки він не "розкладеться" на комочки сиру і сироватку, буде це хвилин за 7-10. Далі відкидаємо на марлю (якщо чесно, марля то повня фігня, краще якщо у вас є кавалок тюлі - справа в тому що до синтетики сир не прилипає, а от до марлі... довга історія про то, як діставати волоконця з сирної грудки:) ) і даємо стекти зайвій рідині.
Беремо маленький сотейничок або каструльку з грубим дном, вкидаємо туди наш сир, додаємо жовток, сіль та соду (буквально по дрібці на таку кількість), ставимо на маленький вогонь і активно вимішуємо-перетираємо ложкою до однорідної маси, продовжуємо це робити 4-5 хв, далі додаємо масло і далі мішаємо. Маса має стати однорідною. Чим довше на малому вогні ви це робите - тим гладкіша буде структура сиру. якщо любите солоне - дайте 1/3 чайної ложки солі. На цій жде стадії додавайте сухі спеції. Якщо хочете дати горіхи чи грушу - то обирайте твердий сорт груші та подрібніть на маленькі квадратики, і перед тим як зняти з вогню додайте до сиру та вимішайте. Всього піде на приготування хвилин 15. Далі, я беру маленьку піалочку, на дно даю краплю оливкової олії та змазую нею посудину, а потім викидаю туди сир (за рахунок жиру він потім не пристане до стінок).
Далі в холодильник на 3-4 години .
Мені смакує з білим або сірим хлібом, попередньо намащеним маслом і зверх у з сиром. Цей сир виходить масткий, тому добре йде на канапки. Смачно якщо додати зверху на канапку шматочок авокадо чи солодкої груші.
Зауважу: поки будете варити буде неприємний запах, тому не забувайте про витяжку чи відкрите вікно на кухні, бо по запаху буде враження, що в одній з ваших шафок на кухні явно живе кізонька:)
Готовий сир не має різкого запаху (напевне через дію соди, масла та яйця)
 Як видно з фото, при товщині батону 1 см сиру має бути намащено не менше як на 3 мм :) Можна додати меду. Ну або ж просто посмакувати до винця чи чаю, як це зробила я:)
 Словом, якщо у вас скисло домашнє молоко ( якщо і коров'яче), то за такою ж схемою можна його утилізувати. Ну або ж напекти млинців:)
п.с. Груші на вигляд страшненькі, а от смак добрий - все таки з городу то не з польського фермерства, що продаються в супермаркетах..

1 коментар:

  1. Надюша, фотографии красивые, слов нет! А я вот не могу себя заставить пить козье молоко. Коровье - пожалуйста, а козье - не-ет.)))

    ВідповістиВидалити