About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

9 жовтня 2014 р.

Трішки літа коли осінь в розпалі...

 Всім доброго ранку:) І знову простий рецепт сезонної вкусняшки. Цей тортик ми робили коли ще було тепло. Зараз якщо комусь і тепло, то хіба Томасу, який нагло спить на моїй подушці під ковдрою. В квартирі градусів 15, не більше - часом здається, що надворі і то тепліше...  Напевне, саме сезон постити рецепти всього, що ідеально пасує до гарячого чаю чи кави - все ж таки інколи варто потратити годинку-півтори часу біля духовки, аби потім насолоджуватися чимось пухким і смачним, як от наприклад цвібаком з яблучно-сливово-персиковою прослойкою ( чи як би то правильно українською назвати ??? )
Інгридієнти розраховані на форму діаметром 28 см і 7 см висотою. Готовий торт буде значно смачніший, якщо його зробити хоча б за 12 годин по подачі, ліпше, звісно буде, якщо ви зможете потерпіти добу.  Я зазначу традиційний для себе перепис бісквіту (він же цвібак), якщо маєте інший - можете сміливо використовувати, адже тут суть в прослойці та кремі, який трішки п'янить:)
Для бісквіту знадобиться:
- 7 яєць,
- склянка цукру,
-  склянка борошна.
Окремо збиваємо жовтки з половиною зазначеного цукру, окремо білки, з іншою половиною. Далі обережно з'єднуємо помішуючи дерев'яною чи пластиковою ложкою або лопаткою і по трішки досипаємо борошно та вимішуємо, аби не було борошняних згусточків.
Виливаємо тісто у підготовлену форму (змазану маслом/смальцем та посипану меленими сухарями/борошном), випікаємо при 170' (ну  принаймні в мене це оптимально для бісквіту) протягом 45-50 хв ( можливо вам доведеться зачекати годинку). Гарячий корж розрізати навпіл та покласти на решітку чи сито, аби вистиг.
Для прослойки знадобиться:
- 700 грамів великих слив  їх просто буде потрібно очистити від шкірок, а з венгерками то буде ой як тяжко),
- середнє яблуко, бажано з кислих твердих сортів,
- половина персика,
- півсклянки цукру.
Якщо якихось інгридієнтів менше - замініть іншими, але щоб в результаті об'єм був такий самий. Найліпше, звісно, додати яблука, але не забувайте, що в супермаркетах домі продають заморожені сливи:)
Отож, сливи очистити, порізати дрібно і вкласти до банячка з грубим дном чи сотейника. Туди ж натерти на крупну терку очищене від серцевини та шкірки яблуко та додати очищений та порізаний персик. Якщо у вас прості вітчизняні сливи - персик дасть жовтавий відтінок, якщо сливи заморські з червоною м'якоттю - тоді персик можна не додавати, оскільки і колір, і смак слив переб'ють властивості персика.
Засипаємо це все цукром і додаємо 30-50 грамів води і тушкуємо на повільному вогні. Якщо маєте час - зробіть це з вечора, оскільки знадобиться півтори-дві години для тушкування.
В результаті має вийти щось на зразок варення-повидла. Порада: перші півгодини тушкуйте під закритою кришкою, аби зберегти сік і вологу. Якби ж соку було замало - додавайте трішки води, але дуже трішки - на виході зайвий сік теж ні до чого.
Для крему знадобиться
- 300 грамів сметани (звісно що домашньої, з магазинною мої креми чомусь не товаришують),
- 1/2 склянки цукрової пудри
- столова ложка коньяку чи міцного лікеру
Збиваємо сметану з пудрою та лікером до отримання густого крему ( якщо сметанка свіжа - знадобиться не більше 5ти хв.)
Збираємо торт. На нижній корж викладаємо фруктову масу. намагайтеся набирати виделкою, аби зайвий сік залишився в банячку - його ми використаємо для пропитки верхнього шару. Зверху на масу викладаємо половину крему та накриваємо другим коржем. Зверху щедро змащуємо соком, що залишився. За бажанням можна ще й коньячком скропити та обмащуємо кремом.
Для декору я брала нектаринку та швидкозастигаючу галяредку. Можете прикрасити на власний розсуд.
Вдалих та смачних експериментів! Ну і легкого завершення тижня:)

3 коментарі:

  1. Ну до чего красивый торт! Надюша, ты просто прекрасно его украсила! И представляю какой вкусный! Сижу пью чай и понимаю, что именно такого кусочка, который на тарелочке, мне сейчас и не хватает!

    ВідповістиВидалити