About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

14 липня 2014 р.

Чорничний день та дууже калорійний торт :)

Всім привіт. Знаю, що я тепер рідко, зате в русі з тими всіма подіями, в якому я зараз перебуваю в результаті можна буде не те що пост написати, цілу книжку. Без жодного відношення до кулінарії:) але дуже потрібну багатьом - словом, все здається дуже простим поки не відчуєш то на собі. Одне скажу: завжди зважуйте всі ЗА і ПРОТИ, і все буде гуд:)
Нині я дам рецепт тортика від якого можуть з'явитися зайві грами, а то й кілограми, тому прошу споживати аналогічні солодощі помірно і відповідально. Ми цей торт злопали оперативно. Пекла його  3 тижні тому у маленькій формі (16 см діаметр), робила 2 коржі які розрізала навпіл - якби не полінувалася то б і на три могла розрізати, але так сі стало, що пекла другий корж то мала цілу епопею, тому фактично пекла три коржі:) ну з ким не буває? Поставила в духовку і заснула. Зранку мала ідеальне активоване вугілля. Добре, що плита електрична а не газова.
Але, менше з тим. Крем я робила сметанно-сирний, хоча можете замінити масляним. Коржі - улюблені бисквітні. На Галичині це б назвали "цвібак з чорницями", я ж скажу що то просто бисквіт з добрим кремом та ягодами:)
Отож, на коржі мені знадобилося:
- 4 яйця
- 1 скялнка борошна
- 6 столових ложок цукру
На крем:
- 0.5 л. домашньої сметани
- 200 грамів жирного домашнього сиру (творогу)
- 0.5 склнки цукру
- склянка чорниць
- столова ложка лимонного соку ( витиснула з половини лимону)

Інгридієнти поділити порівну і спекти два бисквіти. Яйця збити з цукром в тугу піну, потрошку додати борошно до однорідної маси. Якщо не впевнені в результаті - додайте трішки розпушувачу. Тісто вилити в змащену масалом та посипану меленими сухарями чи борошном форму та випікати протягом 35-40 хвилин при 170 градусах. Якщо у вас є проблеми з духовкою - підлаштовуйтесь, в любому випадку коржі печуться не при надто високій температурі. гарячі коржі розрізати та дати вистигнути. В ідеалі - поклавши на сито чи решітку, аби знизу не запарювались.
Перемазую я зазвичай на наступний день, оскільки один вечір печу, інший - мажу, третій - їм :)
Для крему сметану збити міксером з цукром та лимонним соком до кремоподібного густого стану. Сир перетерти блендером, якщо ж це вам вдаватиметься погано через низьку жирність сиру - додайте вершків чи молока.
Вимішати то всьо до однорідного стану, поділити на 4 рівні частини. Ну або ж на потрібну вам кількість залежно від кількості коржів. Перед змащуванням я пропитала коржі лікером "Старий Таллін", можна взяти сироп або вермут. Ну або ж щось на ваш смак. Пнремазувала за принципом: крем-чорниці-крем. Чорниці сипала поверх і щоразу притискала, далі ще трохи крему зверху. Прокол вийшов з зовнішнім виглядом - сирний крем добрий всередину, але не назовні - в ідеалі було б гарно полити його глазуркою з білого шоколаду чи змастити сметанним кремом без вмісту сиру. Ну або ж на ваш розсуд. Добре різати гострим мокрим ножем - тоді сир має більш естетичний вигляд, як і ягоди всередині нього. Взагалі того літа пекла багато випічки з ягодами, але руці щось не доходили поділитися ідеями...
Але оскільки ми їли цей торт на дачі за містом, то на свіжому повітрі він пішов до кави просто ідеально:)
Коржі було б добре пропитати сильніше, або ж дати довше постояти - мій торт дещо погано просочився  - все таки крем надто густий. Але було смачно!
Оце все що залишилося... Щоправда ненадовго:)

12 коментарів:

  1. заінтригувала:) бережи себе!
    сьодні підемо на пошту розборки чинити - де наша львівська бандероля:)?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. схоже з відправленням прольот, нічого нема, зазвичай 4-5 днів максимум йде. як є раптом номер відправки, то можна відшукати..

      Видалити
  2. Скільки в Тебе пригод! Особливо заінтригувала першим абзацом! Тримайся!
    І дякую за улюблену чорничку! :-(

    ВідповістиВидалити
  3. А яки у тебе таки подии що книгу писатимеш??????
    тортик мням ням

    ВідповістиВидалити
  4. Надя, тортик кльовий! дуже гарно прикрасила, мені подобається коли випічку прикрашають свіжими ягодами. дивись більше так не засинай, а то піч електрична але все одно...:))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Думаю, якби була газова нам був би капєц :) твої мафіни теж нівроку:) напиши про них пост! хочу такі зготувати.
      п.с. в неділю ви до котрої? Мо на каву зайдемо на ваш літній майданчик:)

      Видалити
    2. та я от якраз думаю чи викладати ті капкейки в блозі чи ні, бо можуть рецепт вкрасти:)можу тобі приватно надіслати рецепт:))) ми працюємо до 22! якщо зайдете то набери, може в мене вийде підїхати:))

      Видалити
  5. Надюша, торт шикарный! И вкусно. и красиво!!! Бог с ними с теми лишними граммами!))) Немного можно себе позволить для удовольствия. Люблю такой крем. Люблю такие коржи... Причем, такие, чтобы не слишком влажные. А вот чернику, веришь, не пробовала...

    ВідповістиВидалити
  6. Летний ягодный торт с нежнейшим кремом....что может быть лушче??!!!!Роскошные фото!!

    ВідповістиВидалити
  7. ну и что что дуже калорийно - зато как хорош)))

    ВідповістиВидалити