About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

16 червня 2014 р.

Summer pie, або я повернулася :)

Еммм... Навіть не знаю з чого почати, бо мене тут давненько не було... Справа в тому, що мала чергові мандрівки, назбирала багацько цікавого та вагон фото, і нарешті добралася до компа аби це все почати викладати. З поїздок фото дуууже багато, тому наразі намагаюся вибрати найцікавіші і скомпонувати з того пост.
Зізнаюся, що за період відсутності вдома встигла заскучати за своєю кухнею. Тому, придбавши свіжу порцію полуниці і знайшовши в холодильнику два яблука, які були куплені ще перед мандрами, вирішила пекти черговий пиріг.
Через відсутність домашньої сметани довелося робити основу з класичного пісочного... Мда, сметанне краще, до того ж більш еластичне і легше в розкачуванні, але довелося виходити з того, що було в холодильнику.
Отож, 100 грамів маргарину розтерти з 3 столовими ложками цукру, додати 2-3 грами розпушувачу, дрібку солі та одне яйце. По трошку додавати борошно - в мене пішло орієнтовно 6 столових ложок. Замісити тісто, розкатати і з допомогою качалки і викласти у змащену жиром та посипану меленими сухарями або борошном форму. Я брала свою улюблену роз'ємну на 26 см. в діаметрі. Випікати застеливши зверху папером та засипавши крупою при 170 градусах протягом 15-20 хвилин.
Поки печеться тісто - яблука помити, очистити від шкірок та серединок і натерти на крупну терку. Додати одне яйце 2 столові ложки сметани (звісно, домашня вітається, але я мала "магазинну" - пєчяль, але шо поробиш...) та 3 солові ложки цукру, добре вимішати.  Я ще додала кілька полуниць - аби маса набула рожевого відтінку.
На готовий корж рівномірно викласти яблучну начинку, а зверху - полуниці. В мене пішло 20 середніх ягід,  кожну розрізала навпіл і клала надрізом донизу. оскільки трошки тіста залишилось -  його "порвала" і покидала зверху.
Випікала 25 хвилин при тих же 170 градусах.
При бажанні готовий пиріг можна полити шоколадом (мама привезла мені із Франції кілька плиточок спеціального шоколаду для  приготування поливки, тому цього разу не довелося бавитися з традиційною глазуркою). Було б гарніше, звісно, якби була змога скомпонувати глазур з білого і чорного шоколаду, ну це суто з естетичної точки зору:)
Тісто виходить хрумку, а начинка - соковита та ароматна. Розумію, що яблука ще минулорічні, та все ж, якщо брати тільки полуницю - вона пустить надто багато соку, і "дно" пирога вийде надто мокре. Звісно, можна посипати корж меленими сухарями, та все ж яблуко вийшло кращим "антисептиком".
Так сі стало, що 80% пирога помігрувало по гостях. Може хтось поділиться досвідом, як краще транспортувати порізану випічку, бо не завжди під руками є лоточки з супермаркетів ...
От такий вийшов літній пиріг. Просто, ароматно, і гарантовано без консервантів:) Попри сумні новини на ТБ та паскудну погоду, дуже хочеться вірити, що літо буде спокійним та теплим, чого я вам всім і бажаю. Ну і звісно - легкого робочого тижня!

11 коментарів:

  1. Ммм, запахло випічкою та теплою полуничкою :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. на кухні дуууже пахло, от тільки з'їлося нереально швидко:(

      Видалити
  2. нарешті! щасливі тебе читати!
    дуже затишні фото з чашкою та ромашками, дуже хочу затишку та насолоди літом...моїй країні

    ВідповістиВидалити
  3. Надя, я к тебе с ответным визитом :)) передаю тебе эстафету http://amorepercucina.blogspot.it/2014/06/blog-post_16.html

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ооо...ну ти мене озадачила:) ну окей, найближчим часом напишу, все таки 11 чоловік ще треба знайти і питання придумати:)

      Видалити
    2. Мне было сложнее всего ответить на вопросы, а не придумать их :))) ты не спеши :))

      Видалити
  4. Надя, очень нравится тебя читать! ты- очень позитивная и добрая :).
    фотографии потрясающие, очень красиво!

    ВідповістиВидалити
  5. Надюша, не зря ты пропала - вот с каким шикарным пирогом вернулась! Ох, меня в этом году клубника утомила - такого урожая давно не припоминаю. Пришлось и заморозить, и варенье варить, и родственников ею наградить. А вот сейчас просмотрела твои фото и снова захотелось этой ягодки. Вот что значит талантливый фотограф!))

    ВідповістиВидалити
  6. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  7. Пирог просто обалденный!!В летнее время года независимо от погоды хочется таких вот летних, ярких десертов!!!!

    ВідповістиВидалити