About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

29 травня 2014 р.

Трішки кримського у Львові

Для декого з моїх постійних читачів цей пост очікуваний:) Дехто мене навіть просив сходити в цю місцину і щось написати, інші питали чи то правда, що в центрі Львова можна продегустувати справжню кримсько-татарську кухню. Словом, я таки туди потрапила:)
Заклад знаходиться в самому серці старого міста, в проході-пасажі, який виведе вас з площі Ринок до костелу Єзуїтів, себто в пасажі Андреолі. Наразі заклад не має вивіски та свого, особливого інтер'єру, стіни пустують, але це можна зрозуміти - не все відразу...
Шефкед Юзбашев, власник кнайпи, переїхав з Криму до Львова в березні, а вже на початку травня заклад відкрив двері для відвідувачів. Чула, що вже зовсім скоро інтер'єр буде оформлено відповідно. Але перейдемо до головного, до їжі :)
З кримсько-татарською кухнею я познайомилась років 6 чи 7 тому під час поїздки в Крим, де за два тижні вдалося відвідати майже всі "достопрімєчятєльності", а також наїстися лагману і кебабу на 5 років вперед. Справа в тому, що в пансіонаті, де ми жили, куховарили саме татарки. Але от в меню були в основному тільки ті дві страви... Спершу то подобалося, але потім набридло...
Але повертаючись до теми. Минулого тижня фотографувала одну панянку, яка скоро матиме поповнення. Находившись вздовж і впоперек Стрийським парком ми прийшли в центр і пішли обідати - апетит нагуляли добрячий!
Меню не надто обширне, але цілком достатнє - салати, риба м'ясо, морепродукти, нарізки, перші страви та десерти. Словом, кожен знайде собі щось до вподоби.
Ми взяли грецький салат (30 грн порція).
Моя модель замовила лагман (30 грн. порція) - домашня локшина з тушкованими овочами(баклажан, картопля і морква) та м'ясом. Щось на зразок перше та друге 2 в 1 :)
Я брала плов (30 грн порція) - солодка морква, сушений барбарис, ніжне м'ясо і ууууух яка аджика! Мені сподобалося, що рис був розсипчатий і не був надто мокрим.  Я таке люблю, тому, можливо, оцінка дещо суб'єктивна, але для мене - саме враз!
 Пити брали  компот. Себто узвар. В патріотичних стаканчиках:)
Десертів не брали - не помістилося, хоча тут пропонують "пахлаву мєдовую" :) прямо як на пляжі:). Наразі заклад чимось нагадує чиюсь кухню, де тебе закликали на обід. Хоч дещо пусто, та все ж по домашньому. А оця "колекція" - прямо як у мене на кухні!
 Хочеться побажати господарям чимскорше все доробити, аби тішилися не тільки шлунок, а й очі:) Між іншим, коли ми сиділи, постійно хтось приходив новий, і всі їли, їли, їли... Наразі це дійсно не типово-львівський заклад, де можна сидіти і теревенити, але, здається, скоро він таким стане:)
Якийсь пост троха кривий вийшов, але суть зрозуміла:):):)

3 коментарі:

  1. Дякую за пост! Страви дійсно виглядають апетитними)

    ВідповістиВидалити
  2. Теж хочу піти і попробувати їхні смачні страви) Дякую!

    ВідповістиВидалити
  3. Надійко! Я так підозрюю , що цей допис був зроблений по моєму замовленню? Дуже Вам вдячна. Як завжди гарні фото і тепер будемо знати, чим там можна перекусити. Безумовно інтерєр бути покращуватися. Люди тільки но приїхали і ще мабуть від тих страшних подій не можуть прийти до тями. Поділюсь обовязково на фейсбуці і дописом Вашим і Вашим чудовим блогом!

    ВідповістиВидалити