About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

9 квітня 2014 р.

Галицький сирник

Оскільки Великдень вже зовсім близенько - пропоную вашій увазі чергову порцію смачних рецептів до Великоднього столу:) Всі рецепти перевірені, міри і маси перераховані особисто мною, тому при приготуванні у вас все повинно вдатись:)
Почну я напевне з найпопулярнішого десерту - сирника. Рецептів є багато, але суть одна: сирник мусить бути. З глазуркою і родзинками. Є ще одне "але" - в жодній мові світу немає правильного перекладу назві цієї страви. І хоч найбільш наближеною є "чізкейк", та все ж то не то....
Знаю, що серед моїх читачів є ті, кому галицька кухня це дещо зовсім далеке, та все ж, насправді, все набагато ближче і простіше ніж здається:) Між іншим, детальніше про галицьку кухню можна дізнатись перейшовши за посиланням, що знаходиться справа від посту :)
Інгридієнти на основу:
1 склянка борошна
80 грамів маргарину, масла чи рослинно-вершкової суміші
1 жовток
Трохи більше ніж половина склянки цукру
1-2 столові ложки сухого маку або ж 2 столові ложка з «чубчиком» макової маси (запарений перетертий мак з цукром)
1/3 чайної ложки розпушувача до печива
Інгридієнти на сирник:
0,5-0,7 кг жирного домашнього сиру
5 жовтків+2 білки
1 склянка цукру
Цедра з 1 апельсини та з 1 лимона
100 грамів масла ( або ж маргарину чи вершково-рослинної суміші типу "Тульчинка")
1 ст. л. манки
Півсклянки родзинок
Ванільний цукор чи ванілін
Інгридієнти на глазур:
В однакових пропорціях змішати молоко, масло, цукор та какао. Для такої порції знадобиться по півтори столові ложки інгредієнтів.
Готуємо основу. Борошно пересіяти з  розпушувачем на дошку гіркою, додати маргарин/суміш/масло і сікти великим ножем. Коли утвориться однорідна маргариново-борошняна крихта додати мак і продовжити сікти.
Далі додати перетерті з цукром жовтки і далі сікти, поки маса не стане однорідно-липкою. Деко де випікатиметься сирник застелити пергаментом для випікання, змастити маслом та посипати меленими сухарями.
За допомогою ложки викласти макову масу, розрівняти мокрими руками. Випікати при 160 градусах протягом 8-10 хвилин. Дістати з духовки, викласти поверх сирну масу. Для сирної маси домашній сир перетерти блендером до однорідної маси, додаючи масло/суміш/маргарин і трохи цукру та окремо збиті з цукром жовтки. Додати ванілін, цедру, манку. Додати окремо збиті в тугу піну білки, вимішати обережно ложкою. Родзинки обсипати невеликою кількістю борошна і додати до сирної маси. Готову сирну масу викласти на макову та випікати при 160 градусах протягом 45-50 хвилин.
Сирник дещо підросте, але коли буде вистигати  - впаде, поверхня стане рівною.
Для глазурі зєднати всі інгредієнти та варити на малому вогні поки суміш не стане однорідною. Полити готовою глазуркою готовий сирник і поставити на ніч в холодильник.
 Нарізати продовгастими шматочками, при подачі декорувати свіжою мятою та цукровою пудрою.
Далі буде:)

14 коментарів:

  1. Все, торба мені :-) Я так люблю сирник.... їсти в гостях у місцевих ґаздинь! До Тебе зара йду збирати чумайдан :-)))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. нє вапрос:) збиратимешся до Львова - повідом, мені день на підготовку треба:):):)

      Видалити
  2. Обов"язково спробую таку смакоту!!! Дякую за рецепт, чудові фото та цікаві пости!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. :) це справді смачно - сирна маса дуже ніжна виходить. Рада, що знайшли тут щось корисне

      Видалити
  3. :)) і я, і я. і я таке люблю!!! обов"язково приготую!!!!!
    я дякую на "наводку" на сайт галицької кухні - там же так смачно!!! :))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. прошу :) рада, що можете почерпнути щось цікаве для себе з сайту!

      Видалити
  4. О, сырник - это очень вкусно! Я бы сказала невозможно вкусно!)))) Пекла львовский сырник с маковой прослойкой в середине творожной - до сих пор все домашние вспоминают...))) Пожалуй, стоит им еще раз устроить праздник!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тоню, мені здається що з вашою схильністю до кулінарії у ваших домашніх постійне свято:)

      Видалити
  5. ну як гости вже прибули на сирник( ти шо чемодан збирали?)
    А напиши нам краше нови пасхальни рецепти, я думаю що вси чекають на нови шедеври вид кухаря!!!!!!!!!!!!!!!
    Чекаемо на новинки

    ВідповістиВидалити
  6. Надя, з Великоднем ! Всіх благ та щастя!я дуже люблю львівський сирник. в галицькому дещо інша основа та і з маком. Мак я люблю у всьому. тому обов`язково спробую.

    ВідповістиВидалити