About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

19 квітня 2014 р.

Ніжні кільця з дріжджового тіста

 Продовжую постити старі переписи:) Не знаю як де, але багато моїх знайомих з Рівненщини печуть ці коржики досі. І якщо весілля в селі - то на святковому столі в кльошах для нього завжди знайдеться місце. Як знайдеться і на різдвяній ялинці, так і у Великодньому кошику.
Моя бабця їх пече доволі часто, оскільки коржики можуть відносно довго зберігатись, не мають специфічного запаху, як часто буває з домашньою випічку до якої додається сметана чи масло ( залежно від пори року ці продукти можуть мати специфічний запах).
Нині дощ, тому  втішена, що встигла зробити фото вчора. Взагалі, вчора я багато чого встигла зробити, але розповім про то згодом, у наступних дописах  (нові місця, нові страви, нові ідеї ;) ). Отож, на порцію цих смакотульок знадобиться:
- 50 грамів дріжджів+ 2 ст. л. підігрітого олока + 2 ст. л. борошна + 1 ст. л. цукру
- 1 яйце
- 1 столова ложка цукру
- 250 грамів масла(маргарину)
- 1 склянка сметани
- борошна - скільки візьме ( орієнтовно 1 кг)

Дріжджі розчинити з молоком, борошном та цукром і дати постояти в теплому місці протягом 10-15 хв.. Тепле м'яке масло  вкинути до глибокої миски, додати сметану та яйце. Всипати столову ложку цукру і перетерти до отримання однорідної маси. Додати дріжджову масу та гарно розкалатати ложкою. По трошку додавати борошно, поки тісто не почне міситись. Має бути м'яким і еластичним.
Готове тісто перекласти в миску та затягнути харчовою плівкою і поставити в холодильник на 4 години.
Готове тісто дістати з холодильника, розкатувати на  на 0,4-0,6 см завтовшки. Деко змастити жиром, викласти печенька, дати 10-15 хвилин постояти і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин. Готові кільця посипати цукровою пудрою (також можна домішати до неї ванілі чи ванільного цукру)
Ми вдома витискаємо кільця маленькою стопочкою, а дірочки - пластиковою пробкою до пляшки (типу як від шампанського). Не зберігайте печиво в кульку- відм'якне і буде несмачне.
Радісних вам свят!!!

7 коментарів:

  1. ааааа, та що ж воно робиться?!?! :))) Я і це хочу, і те.. :)
    вже з острахом чекаю наступних кулінарніих постів :))

    ВідповістиВидалити
  2. Смакоту показуєш!!!!
    До речі, випробувала твій рецепт пасочки - дякуєм всією родиною - вийшла дуже смачна, а від трав смак просто неймовірний!!!Для мене великий +, те що не треба аж так довго чекати, як по моєму старому рецепту.
    Надя, тільки питання: ти кардамон купляєш вже помелений?Бо чоловік мені купив у насіннинках, то трохи з ним намучилась, поки повибирала...а от анас приніс уже помелений-ці чоловіки-як завжди напутав!
    Але пасочка просто БОМБЕЗНА!!!Дуже тішусь, так як дріжджове нетак часто печу-мені легше якийсь тортик забацати)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Лідо, не повіриш, але як то кажуть: "Фууух" :) рада, що вдалось і що сподобалось, сама вперше це робила:) Я стараюсь усі спеції купувати немеленими - тоді аромат кращий. Кавомолка виручває. Хоча кардамон простіше знайти мелений, аніж цільний. Принаймні у нас. Для мене теж торт то простіше, але тре різне вміти. Принаймні вчитись:) От ми всі разом цього року і мали майстер-клас:)

      Видалити
  3. Надюша, фотографии шикарные! У тебя всегда они безупречные. Но эти мне очень-очень нравятся!!! И печенье вкуснющее!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ну на рахунок "безупречности" я б посперечалась - у вас завжди дуже гарна композиція і колористика:) а печенька були смачні направду ...:)

      Видалити
  4. А де новинки, ти обицяла у вивторок!
    Ти мабуть за нас забула, що ничого не пишеш?
    Доречи, як видсвяткувала Пасху?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дівчатка, я просто не встигаю.... Робота, фотографія, пости, обробка того всього... А ще - я маю чоловіка і кота, і овни хочуть моєї уваги. А ще стільки всього цікавого навкруг... Стараюсь потроху викладати інфу в публікації. Свята гарно, про них є окремий пост з фото. Скажу так - свята були квітково-смачні:)

      Видалити