About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

24 квітня 2014 р.

Паштет, або як можна вимахнутись перед гостями:)


Визнаю свою провину, але не встигла я до свята все опублікувати - не встигла! На сайті клубу посилання на який є праворуч від посту є свіжий випуск "Галицького смакопису" і всі опробуванні мною рецепти там наявні, але в блозі я додаю більше фото і можливо, більш обширну інструкцію з приготування. Отож, паштет. Така любима мною штукенція яку можна їсти до всього і з усім. Підходить для зубатих і беззубих. Кількість спецій зробить цю страву як пікантною, так і дієтичною. Отож - вдалих експериментів і тримайте рецепт - все ж таки попереду можуть бути інші важливі події, коли можна буде "випендритись" перед гостями:)
Інгридієнти:
- Одне куряче філе
- 3-4 курячі печінки
- 1 невелика морквина
- 1 невелика цибулина
- Кілька горошин духмяного перцю
- 100 грамів масла
- Сіль, перець до смаку
- Зелень петрушки/паприка/зерна кунжуту чи льону – як додаток залежно від смаку чи уподобання. Можна і не додавати того
 

Куряче філе відварити з почищеною морквиною та цибулиною додавши прянощі до готовності. Далі не поспішайте зливати бульйон – накрийте кришкою і нехай мясо вистигає у ньому, тоді воно не буде сухим. Тим часом печінку підсмажити до готовності. Масло попередньо потримати при кімнатній температурі аби воно було дуже м’яким.
Відварене філе пропустити через м’ясорубку, теж саме зробити і з печінкою, та овочами, з якими варилось філе (морква і цибулина). До суміші додати масло і добре перетерти. Можна скористатись блендером. До отриманої однорідної маси можна додати додаток за смаком – паприку, зелень чи зернята.
 Готовий паштет вкласти в посудинку, з якої потім буде зручно намазувати та поставити на 1-2 години до холодильника.
До паштету добре смакуватиме поливка з журавлини (3 столові ложки ягід журавлини перебити блендером з 1 чайною ложкою цукру ). Можна також приготувати глазур з журавлини. Для цього потрібно розвести швидко застигаючу галяредку червоного кольору в журавлиновому соці. Паштет поділити порційно, сформувати з нього півкулі. Полити їх зверху галяредкою та посипати журавлиною. Можна декорувати майонезом.  Також, якщо є наявні дві посудинки однакової форми, але різного розміру зробити інше – меншу посудинку застелити харчовою плівкою та викласти паштет.
Як застигне – паштет дістати, більшу посудинку застелити плівкою, на дно кинути кілька ягід журавлини, покласти зверху паштет і тоді обережно залити проміжок, що лишається, галяредкою. Поставити в холодильник і вже за 15-20 хв. можна подавати. Нарізати в такому випадку гарячим мокрим ножем.
Ну ось десь отак то всьо виглядає. Поїдається суттєво скорше:)

9 коментарів:

  1. Здравствуйте)))) По каждому Вашему посту можно сползти слюнями по экрану)))а котлеты с морковной начинкой уже опробованы и одобрены семьей))) так что я за Вами слежу с большим интересом)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую, дуже приємно що ви знайшли тут щось цікаве і корисне для себе:) постараюсь не розчарувати вас у майбутньому:):):)

      Видалити
    2. Ваш блог для мене як скарбничка, завжди можна знайти щось необхiдне та оригiнальне до смаку саме на цю мить, а це дуже важливо))) Я Вас навiть дiвчатам-форумчанкам на сайтi рукодiлля "Украиночка" прорекламувала, доречi Вашi пости там були б дуже доречнi, якщо на то буде Ваша ласка)))

      Видалити
  2. о, має бути смачно! :) дякую за рецептик!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. прошу! було смачно:) експериментуйте з додатками на свій смак, як вам більше до вподоби:)

      Видалити
  3. Капець, як круто паштет виглядає з галяреткою!
    Тре попробувати таку нямку. Готувала раніше тільки з тушеної печінки. Спробую по Твоїй рекомендації і з філе

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. але зізнаюсь - тако бавитись з галяредкою краще на порційну подачу - погано ріжеться.... а без галяредки - пісня, особливо теплим намазувати:):):)

      Видалити
    2. Показала щойно мужу, як Ти гарно оформила. Вже нетерпиться самый спробувати. Облизуюся тута тихенько :-)

      Видалити