About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

14 квітня 2014 р.

Медяник (медівник) з чорносливом

Пропоную черговий рецепт чергової смакоти з галицьким присмаком:) Взагалі, скільки господинь - стільки і медяників, медівників, медовиків, медяничків, медових пляцків і т.д., головне - що всі з них готуються на основі тіста з додаванням меду. Зазвичай я роблю дещо інакше тісто і не варю його, воно є більш рідким і коржі є "литі". Даний рецепт має дещо довший процес, коржі потрібно тоненько розкачувати, але, повірте, результат вартує зусиль.
Торт на кшталт такого подають в "Цукерні" -  я навіть ходила туди у розвідку, аби зрозуміти, що і як вони роблять. Як виявилось, мій рецепт дуже близький до їхнього, принаймні, згідно з моїми смаковими відчуттями:)
Щоправда коржів я зробила трохи забагато, тож з того одного, що лишився, я потім зробила рулет, але то вже буде історія для іншого посту.
Не буду мордувати вас історією та байками, а краще перейдемо до рецепту - буду пекти такий цього тижня, адже яке свято без медяника:)?
Інгридієнти:
На тісто:
- 1 склянка цукру
- 3 яйця
- 3 ст.л. меду
- 50 г. масла
- 2 ч.л. соди (без «чубчика»)
- 4 склянки борошна
На крем:
- 0,5 літри сметани
- 1 склянка цукру
- 300 грамів домашнього сиру
- 300 грамів чорносливу
Яйця збити з цукром до однорідної маси, додати мед, масло та соду,  та варити на паровій бані протягом 30 хв. постійно помішуючи і не даючи закипіти.
Зняти з вогню і  до готового тіста додавати по трохи борошно вимішуючи.
Орієнтовно піде 2,5-3 склянки. Має утворитись однорідне тісто чимось подібне на карамель, замішувати ще теплим. Решти борошна якраз вистачить для розкатування коржів та підмішування рештків тіста ( вони будуть після обрізання розкатаного тіста під розмір дека).
Все тісто відразу поділити на орієнтовну кількість порцій ( у мене були коржі розміром 30х50, 6 штук – себто 5 шматків і 1 з рештків). Коржі розкатувати тонкі, чим тонші тим кращі, орієнтовно 2-3 мм. Вирізати по формі та викласти на щедро посипане борошном деко. Якщо будуть якісь нерівності – обережно розправте пальцями безпосередньо на декові. Випікати корж протягом 5 хвилин при 170-180 градусів. Готові коржі будуть тверді та ламкі, але після перемазування кремом відразу відмякнуть.
Переносити коржі на форму найкраще намотуючи їх на качалку.
Для крему сир перетерти блендером в однорідну масу (якщо сухий – додайте ложку рідкої сметани). Сметану збийте з цукром до консистенції густого крему. Додайте сир і перемішайте. Чорнослив промити гарячою водою та порізати дрібними шматочками.
Коржі змащувати кремом та щедро посипати чорносливом.
Зверху змастити кремом та засипати кокосовою стружкою, або ж декорувати за власним смаком. Дато хоча б ніч постояти при кімнатній температурі. Далі – зберігати в холодильнику. Особливо смачний на 2-3 день, коли добряче пропитається.
Ну і результат:)
 Також смачно замінити чорнослив вишнями та додати подрібнених горіхів ( хоча в мене на них алергія :( ). А ще, моя мама додає цукати з апельсинових шкірок зроблені власноруч.
Також хочу привітати усіх з Вербною неділею і побажати миру та радості вашим оселям. За тиждень Великдень:) Я почала малювати писанки. Троха шкарадні, але це тільки початок... А ви малюєте писанки до свята?

8 коментарів:

  1. Який гарний и апетитний? Такий як в дитинсиви...
    А ти писанки як розмальовуэш?
    А рецептов Пасок не знаеш? Печеш таке!

    ВідповістиВидалити
  2. Надюша, хочешь ты или нет, а я угощусь кусочком твоего медовика!!! Очень я их люблю! И цвет мне нравится,и вкус!
    Писанки у тебя красивые! А я расписывала, когда дочка маленькая была. Мы с ней вдвоем этим занимались. А сейчас просто крашанки делаю...

    ВідповістиВидалити
  3. Який апетитний))) І мабуть смачний як дитинстві...Буду пекти

    ВідповістиВидалити
  4. Чи можна використати замість творога сир маскарпоне?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Думаю,можна,хоча і дорогуввто вийде (тому я і не використовувала)

      Видалити
    2. Думаю,можна,хоча і дорогуввто вийде (тому я і не використовувала)

      Видалити
  5. Дякую за відповідь :)
    дуже люблю медівники, і цей рецепт видається мені ідеальним і не складним, сьогодні буду випробовувати. Спробую додати до крему сир маскарпоне. Проживаю в Польщі. Тут цей сир не такий вже й дорогий.

    ВідповістиВидалити