About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

11 квітня 2014 р.

Фальшивий заєць, або м'ясний хлібець

Якби не проект "Клубу галицької кухні" - я б може і не знала, що є гарні і смачні страви, які насправді дуже п рості в приготуванні. Як і заєць - смакота, яку було найважче фотографувати, оскільки шматочки які негарно відрізались я просто з'їдала:)
Страва такого характеру є практично в кожній кухні, хоч і має різні назви, та суть залишається та ж сама -  м'ясний фарш запікається в печі з різними начинками у попередньо підготовленій формі.
Такий рецепт не забере багато часу, але буде гарною прикрасою до великоднього столу:) Отож, хто ще не придумав чим здивувати гостей - тримайте перевірений і випробуваний рецепт. Все просто і, в принципі, доступно.
Інгридієнти пораховано на форму для кексу ( маю стару радянську, дісталась в спадок від бабці чоловіка) довжиною 17-18 см і заввишки 7-9 см ( не міряла точно). Отож:
- 400 г свинного фаршу (можна мішаного – свинячо-телячого)
- 2 ст. ложки меленого шпика
- 2 яйця (плюс 3 зварених вкруту яйця для начинки)
- 3 шматочки батона (різаного "сихівського" або який у вашому місті продають різаним:))
- 2 зубки часнику
- 1 цибулина
- Склянка молока
- 1,5 столові ложки манки
- 1 чайна ложка кмину
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки перцю
- 2 столові ложки підсмаженого шпинату.
 Цибулю дрібно порізати та підсмажити на пательні разом з часником до прозорості. Булку залити підігрітим молоком, аби розмокло. М’ясо змолоти на фарш та додати шпик (якщо немає меленого шпику, взяти звичайне сало або шпондер у відповідній кількості). Далі перемолоти на м’ясорубці підсмажені цибулю та часник та булку, з якої попередньо відтиснути зайве молоко. До суміші додати два яйця, посолити, поперчити та гарно вимішати (можна руками).
 Додати до готового фаршу кмин та манку і дати хвилин 15-20 постояти в прохолодному місці.
Форму (як на кекс) змастити маслом та щедро посипати сухарями. Викласти половину фаршу в форму.
Шпинат я зазвичай притушую з вершковим маслом в маленькому сотейнику.
 Посередині викласти шар шпинату та зробити в ньому заглиблення, в який покласти вкруту зварені яйця.
Зверху покласти решту фаршу. Випікати в розігрітій до 170-180 градусів духовці протягом 45 хв. Далі духовку вимкнути, а "зайця" залишити в ній до повного вистигання.
Як вистигне - "викинути" його з форми догори ногами, нарізати тільки гострим ножем - в інакшому випадку буде кришитись. Можна подавати як холодну закуску, а я - підігрівала в мікрохвилівці і це було чудове доповнення до яєшні на сніданок!
 Це дууууже ароматно і смачно, кажу правду - перевірено мною:)

3 коментарі:

  1. як апетитно, и мабуть ну вкуснятина....?
    и соби спробую, а що можна класти в начинку бо шпинату не люблю!?

    ВідповістиВидалити
  2. красень-заєць та вдалі фото!! будемо готувати:)
    чим можна шпинат замінити, як нема?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Аню,я брала його більше для краси,ніж для смаку. Тому можна і без нього. Гарно ще брати перепелині яйка, а не курячі. Для колтору можна взяти дрібно потерту морквочку чи буряк..або вялені помідори,або зелень петрушки..основний смак страви створює фарш - кмин це реально класна приправа :) успіхів у приготуванні!!! :)

      Видалити