About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

28 березня 2014 р.

Green Day

Даний пост я не можу дописати вже тиждень. Зрештою, фактично тиждень я хвора. Той найгірший стан, коли закладений ніс, дере горло і квадратна голова, але як би не було - їсти хочеться, а працювати треба. Тому процес іде.
Чергова страва з категорії "безвідходне виробництво" (може то пора такий тег ввести? :) ), яка хороша як на вечерю, так і на сніданок. Проста в приготуванні і підлягає змінам, себто немає її неправильного рецепту - наповнення можу бути різним і менщ смачним воно від того не стане. Це щось з розряду запіканок, щоправда не надто традиційних :) Але чудово розігрівається в мікрохвилівці для подачі до столу наступного після приготування дня!

Отож, у мене було:
- 6 млинців (робила налисники і не вистачило начинки), 
- 150 грамів мороженого шпинату,
- 50 грамів вареного курячого м'яса
- 3 яйця
- 4 столові ложки молока ( в ідеалі вершків, чи домашньої сметани)

Шпинат розморозити і притушкувати з невеликою кількістю вершкового масла чи олії, посолити і поперчити до смаку. Можете готувати його і за вашим власним уподобанням - гірше не стане! Додати порізане куряче м'ясо та вимішати. Гадаю, якби додати вареного яєчка, червоної риби чи фети - теж було б ням-ням!
Млинці підігріти в мікрохвилівці, аби краще скручувались та використавши більшу половину начинки зробити налисники та викласти їх у форму. Я її зазвичай змащую маслом та посипаю сухарями - тоді не прилипає.
Зверху заклала рештою шпинату та залила збитими з молоком яйцями. Накривши зверху фольгою пекла 25 хв. при 160-170 градусах і ще 10 хв. відкритим.
Перед подачею можна полити сметанкою чи майонезом або посипати тертим пармезаном. На то всьо часу не мала, тому їла так.
Також смачно буде зробити імпровізацію на тему "кайзершмаррена" - начинити млинці ягодами чи яблуками і залити яйцями збитими з цукром. Перед подачею посипати пудроб - буде щось посереднє між вищезгаданим кайзершмарреном і клафутті. Словом, експериментуйте, не хворійте та пильнуйте себе!

6 коментарів:

  1. Не даєш мені спокою своєю пречудовою кулінарією. Шпинат дуже люблю!
    А такі вилочки і у мої батьків є, гарні, але гострі. Не можу поки конфіскувати :-)
    Виздоровлюй пошвидше!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. в мене в мами ті вилочки купу років валялись в шафі - вирішила їм дати друге життя:)

      Видалити
  2. теж такі виделки маємо - з того, що родом з дитинства:)
    одужуй скорше!

    ВідповістиВидалити
  3. как все апетитно выглядыт, не каждый такое придумает!

    ВідповістиВидалити