About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

21 лютого 2014 р.

Свинина + Журавлина = смачний тандем

Я люблю м'ясо. Особливо печене, без надлишку жиру. Саме тому в нашому холодильнику практично ніколи не застати ковбаси з магазину, натомість часто там є рулети зі свинини або печеня. Їх також дуже любить наш Томас, а він, між іншим, що попало не їстиме.
Єдине, такий рулетик готується трохи довго, що спричинене маринуванням, але смак вас потішить:) Дещо неординарний, але буде смачно, перевірено!
На шматок свинини 600-700 грамів вам знадобиться:
- власне свинина
- 2 зубки часнику
- по одній чайній ложці цукру+солі+чорного меленого перцю
- склянка журавлини, або ж російською "клюкви" (свіжої або мороженої)
- 25 грамів вершкового масла
- склянка домашнього вина
- столова ложка меду

Свинину (бажано філейку з мінімум сала) натерти сумішшю спецій (цукор+сіл+перець) та покласти у відповідний за розміром посуд, затягнути харчовою плівкою та поставити до вечора в холодильник. Ввечері я долила до м'яса вино (беру домашнє, оскільки воно натуральне і кисленьке, а ще — не забарвлює м'ясо, як магазинне, в якому повно барвників та хімії), знову закрила плівкою і знову відправила в холодильник.
Зранку половину журавлини перетерти на пюре в блендері, з'єднати з медом. Другу половину — промити та просушити.
М'ясо дістати, а робити на ньому надрізи так, аби «розгорнути» — я розрізаю по середині поздовж, але не до кінця, а потім повторюю це ж саме з половинами, і так, поки не зможу розгорнути його. Легенько відбити, аби вийшло щось на зразок великої відбивної. Часник нарізати тонкими смужками та охайно нашпигувати ними м'ясо. Щедро змазати журавлиновим джемом з медом, згорнути і до вечора знову в холодильник. Десь в годині четвертій, я дістала м'ясо, розгорнула, трішки натерла зсередини маслом, виклала решту ягід і скрутила тугим рулетом, на цей раз я його зв'язала, аби тримався купи.
Форму для кекса я застелила щедро фольгою, поклала мняско, зверху трохи полила олією, загорнула фотльгу зверху і відправила на 40 хв в духовку нагріту до 170 градусів. Потім розгорнула фольгу і пекла ще 10 хвилин при тій же температурі.
Гарячому м'ясу дала трішки вистигнути ( 15-20 хв.), а тоді — на ніч під прес. Зранку зняла шнурівки і отримала ніжний рулет.
Набагато краще, аніж магазинна ковбаса на канапки! Приємний солодкавий смак та ніжне м'яско, а головне — знаєш, що натурально!

12 коментарів:

  1. Красота какая ) Хорошая идея, такой вариант пока не пробовала, обычно просто клюквенный соус делаю к мясу

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. соус це теж смачно, але таким методом м'ясо матиме цікавий присмак і ніжний колір

      Видалити
  2. Дуже смачний рулет! Надюш, у меня для тебя сюрприз…жду в своём блоге:)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надюша, я жду твой адрес, завтра хочу выслать открытку…))) напиши мне на мой личный e-mail, он указан в моём посте...

      Видалити
  3. Красота невероятная. Разрез так и манит!!!!Представляю, как должно быть вкусно!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. було дуууже смачно:) м'ясо дуже ніжне. Якби пекла просто куском - було б дуже сухе, а так - те, що треба:)

      Видалити
  4. О, рулет сама нежность!!! А клюква так его чудесно украсила!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую, а клюква ще й смак пікантний дала:)

      Видалити
  5. Я вже пробувала мясо із журавлиною, мені сподобалось. а запікати мясо ось такими рулетами в мене якось не виходить, мясо сухе в результаті. навіть не розумію в чоему проблема. в тебе такого не було?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а ти його закритим печеш? типу у фользі чи рукаві? Зазвичай соковите. Сухим ніразу не було,чесно..

      Видалити
    2. а в мене зі свининою куском завжди проблеми. я спочатку накриваю фольгою а потім трохи розкриваю щоб підпеклось. коли воно тільки спечене ще більш менш ок, але коли вистигає то сухе завжди.

      Видалити