About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

17 лютого 2014 р.

Ніжні курячі котлетки

Нині поділюсь дуже простим в приготуванні і ніжним на смак рецептом котлет. Приготування фаршу займе буквально 10 хвилин, ну ще хвилин 20 потрібно на те, аби посмажити котлетки. А потім - готуйте гарні на власний розсуд. Або не готуйте, як я:) Даний рецепт передбачає лише використання курячого м'яса, оскільки інша птиця має свої особливості.
Порція - 20 невеличких котлет. Для неї знадобиться:

- 2 середніх курячих філе
- 1 величенька цибулина
- 3 плястерка батону
- склянка молока
- сіль, чорний молотий перець - за смаком
- столова ложка меленого шпику (можете просто змолоти сало або бочок)
- 1 яйце
- півтори столові ложки майонезу

Молоко підігріти і замочити в ньому булку. В м'ясорубці змолоти м'ясо як на звичний фарш, перемолоти цибулину. Булку відтиснути і теж змолоти.
До фаршу додати яйце, сало, майонез та спеції, добре вимішати. Я  зазвичай роблю це рукою у великій посудині  - так ніби "жмакаю" фарш. Робила фарш звечора. Смажила зранку. Спершу фарш буде трохи рідкуватим на вигляд, але до ранку стане густішим. Смажу котлети традиційно на олії, попередньо обкатулявши в мелених сухарях.
Мені ідеальним гарніром до м'яса є печені яблука та хліб з борошна грубого помелу з зернятками соняшника, льону чи іншими корисними штуками. Але, думаю, якщо ви зготуєте картопляне пюре чи спагеті - гірше не буде - все таки в кожного свої смаки і потреби:)
Даний пост вийшов в такій кольоровій гамі, як і забарвлення за вікном - ще надто мало кольорів, мало деталей, місто сіре і трохи похмуре. Але скоро весна - час зелені, черемші, корисних салатів і можливості робити фуд-фото яскравішими, додаючи акценти, тому зараз обмежуюсь тим, що є...
А наразі - можна смакувати гарячі котлетки і чекати тепла:) Всім зичу легкого тижня ! (в мене він традиційно починається з тортур у стоматолога, але обіцяють, що вже в середу я матиму красиву рівненьку посмішку і зможу їсти все-все-все!!!!)

2 коментарі:

  1. Дуже смачно! И удачи у стоматолога, Надюш:)

    ВідповістиВидалити
  2. Очень люблю куриные котлеты и печеные яблоки )

    ВідповістиВидалити