About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

12 лютого 2014 р.

І ще одна ситна зупка:)

Рухаюсь далі в напрямку освоєння та вдосконалення рецептів перших страв. Попередні результати мене доволі втішили, оскільки були з'їдені з апетитом:) Кілька днів тому я готувала ще одну версію гарбузової зупки, цього разу використовуючи не тушкований гарбуз, а смажений. Отож, на мій банячок 2,5 літри я взяла:
- півтори літри бульйон
- одну морквинку
- 600 грамів гарбуза (почищеного)
- одну цибулинку (невеличку)
- 4 помідорки "чері" (або одну звичайну)
- 100 гр. мороженої кукурудзи
- 2 зубки часнику
- 1 ч.л. сушеного чаберу (чабер - то така пахнюча травичка)
- 50 грамів вершкового масла
- 2 столові ложки пшона
 -чайна ложка карі

Гарбуз порізати на кубики і 6-7 хвилин смажити на пательні на олії.  Посипати чабером і ще смажити хвилин 5 - внаслідок контакту з олією приправа матиме більш насичений запах. Паралельно на пательні на маслі смажимо моркву з цибулькою та часником (розрізати кожен зубок на чотири частини). Навіть я б сказала не смажимо, а тушкуємо.
Додаємо підсмажені інгридієнти до бульйону і варимо до готовності овочів. То буквально 5-10 хв. Далі то всо перетираємо блендером. Вийде ріденький супчик-пюре. Але ріденький. Далі всипаємо до супу пшоно, додаємо карі, cолимо та  варимо 10 хвилин. 
Помідори ошпарити, зняти шкірку та притушити в маленькому сотейнику. Перетерти через сито чи в блендері. Додати до готового супу і перемішати. Відставити суп хоча б на 30 хв. аби настоявся. Пшоно розбухне і він стане густим.
Кукурудзу посмажити на вершковому маслі (саме посмажити, а не варити!) і перед подачею в кожну тарілку з супом покласти зверху по столовій ложці кукурудзи. Можна також додавати мняско з бульйону, якщо воно у вас не пішло на інші страви.

2 коментарі: