About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

4 січня 2014 р.

Cмак свята.9.Оселедчик

Різдво вже зовсім близенько, ми сьогодні пекли ковбаси, робили паштет, декорували печиво, а ще - запікали мняско та почали варити холодець. Хоч погода цьогоріч не зовсім різдвяна, снігу немає і пі вікнами порозцвітали проліски - в хаті стоїть ялинка, на кухні смачно пахне, духовка постійно увімкнута.
Але те все смачне буде згодом, спершу - ж Святвечір та 12 пісних страв, які в кожній родині свої, адже кожен любить щось інакше - хтось відварить, хтось запече, хтось засолить. 
Важливе місце на святковому столі в надвечір'ї Різдва займає рибка. Про печену я вже писала трішки раніше. Сьогодні ж мова піде про оселедчик - такий звичний кожному, але цього разу в новій обробці. Знайшла такий цікавий рецепт. Виявилось, що смачно, пікантно і якось незвично, хоч повторюсь - все дуже просто і доступно.
Отож пропоную вам черговий рецепт з міні-збірничка від "Клубу галицької кухні" - оселедець пікантний з цитрусовими.
На приготування іде доба, тому кому цікаво - спробуйте, сподобається - приготуєте на свято:) Як готувала то до фото на листівки - робила покрові фото, а тепер не можу їх на компі віднайти:( Тому в цьому пості фото мало... Але перейдемо до перепису.
Вам знадобиться:
- цілий оселедець
- середня цибулина
- 3-4 плястерка лимона
- нарізана смужками цедра половити грейпфрута
- мелений перець, кілька горошин чорного та духмяного перцю, один лавровий листочок
- по чайній ложці цукру та солі
Оселедець почистити, промити, бажано вибрати кісточки, розрізати навпіл та порізати на шматочки. 
Приготувати маринад – довести до кипіння 200 грамів води додати сіль, цукор, горошини перцю, лавровий лист, довести все до кипіння, накрити кришкою та зняти з вогню.
Якщо оселедець вже солений – солі дати менше.
В банці перекласти шарами оселедець з порізаною кружальцями цибулею, плястерками лимона та смужками грейпфрутової цедри, залити маринадом. 
Закрити щільно банку та поставити на добу в прохолодне місце. Завдяки цитрусовим оселедець матиме дуже приємний аромат та ніжне філе. Оцет до даного рецепту додавати не варто оскільки достатньо кислоти  з лимону.

Немає коментарів:

Дописати коментар