About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

7 січня 2014 р.

Різдво з французьким присмаком. Bûche de Noël

Ще раз вітаю всіх з Різдвом:) Христос рождається!
Оскільки традиційні різдвяні страви були вчора, то нині хочу поділитись простим, але оригінальним рецептом французької кухні. Багато з нас звикли до цього рецепту в інший інтерпретації та в іншому оформлені, а ось у Франції та Бельгії такий торт готують традиційно на Різдво. Взагалі, рулети мають повністю французьке походження, хоча рулетоподібні десерти є звичними і для австрійської, угорської та німецької кухонь. Не чужими вони є і в нас, згадаймо традиційні завиванці:)
Єдиний момент цього рецепту - зробити вдалий бисквіт. В мене з першої спроби не вийшов - справа в тім, що мамина духовка не така чемна, як моя, тому в неї є два температурні режими - "пече" і "не пече", тому було важко налаштувати потрібну температуру та відповідний підігрів. Виходило, що низ горів, а верх був сирий. Тому з того, що не вдався ми зробили перекладанець з трускавковим кремом, а другий з горем пополам вдався.
Для основи потрібен традиційний бисквіт ( в моєму випадку, але не буде великим гріхом,я к зробите якесь інакше, на власний розсуд).
Для тіста потрібно:
- 5 яєць
- склянка борошна
- склянка цукру
Збиваємо як на традиційний бисквіт - спершу жовтки з цукром ( додайте ще дрібку солі, буде краще збиватись), потім окремо білки, далі то з'єднуємо, по трішки додаємо пересіяне борошно та вимішуємо дерев'яною ложкою чи лопаткою.
Деко з бортикам розміром 30х40 см. застелити пергаментом, змастити маслом, посипати сухарями та випікати в розігрітій до 160 градусів духовці пів години.
Гарячий рулет згорнути з допомогою чистого сухого рушничка, бажано полотняного.
Коли вистигне - розгорнути, змастити сиропом, лікером, коньяком чи чим там вам смакує, перемазати кремом і залишити на ніч.
Я робила сметанково-помаранчевий крем.
До 250 гр. сметани додала 3 столові ложки цукру, цедру з однієї апельсини та збила міксером. Бисквіт під рулет покропила соком з апельсину, перемазала кремом. Якби крем був масляний - рулет вийшов би ширший і вищий, але в мене вдома ніхто такий крем не любить, тому робила простий сметанковий. Скручений рулет ще обамазала зверху залишками крему і залишила на ніч в коридорі ( бо в нас там прохолодно).
На ранок -дістала рулет, з обох країв відрізала по шматочку, аби приклеїти "сучки", потім розтопила на паровій бані половину шоколадки і змазала глазуркою торт, поробивши виделкою борозди - імітацію кори.
Перед подачею посипати пудрою та прикрасити листочками - з живого гостролисту, або ж кремовими. Я ще прикрашала сніжинками з білкової маси.
Мій рулет вийшов в міру мокренький, з чітко вираженим апельсиновим смаком. Пласкатий - бо крем не додавав об'єму, а успішно увібрався в тісто. Хочете округле поліно - готуйте ідеальний бисквіт і масляний крем.
Аналогічно можна змащувати повидлом, "Нутеллою", чи іншими видами перемазки - головне, аби не була рідка!
Експериментуйте, словом, і не бійтесь невдач:)

3 коментарі:

  1. Надя, з Різдвом! Рулет у тебе дуже гарний. Немов справжня гілка! Навіть і не скажешь, що духовка намагалась тобі завадити зустріти свято з французьким десертом.))
    Ой, а у мене з рулетами не дуже складаються відносини. Робила їх всього декілька раз і кожен раз щось не виходило як треба.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую:) Головне, що як гості прийшли - пішов на "ура" - з'їли весь:)

      Видалити
  2. Дуже класний))) Мені все руки не доходять

    ВідповістиВидалити