About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

8 січня 2014 р.

Франзольки з дитинства, або ж французькі булочки з цинамоном

Щось потягнуло мене на Францію, чи то в Париж захотілось, чи ароматної випічки...Словом, згадався рецепт булочок які  я люблю з дитинства - духмяний цинамон, ароматне тісто, хрустка шкірочка. Розумію, що в час різдвяних свят в хаті і так достатньо солодощів та випічки, але позавчора захотілось цих маленьких франзольок. Рецепт простий, з цілого замісу вийде орієнтовно 2-3 дечки (залежно від розміру дечок) цих ароматних крихіток.
 Отож:
- півкілограма борошна
- 50 грам дріжджів
- 2 жовтка і одне ціле яйце
- 50 грамів масла+масло то помазки
- півлітри молока
- 4 столові ложки цукру
- ванілін чи ванільний цукор
- кориця  і цукор до начинки
Дріжджі розчинити з двома столовими ложкою підігрітого молока з ложкою цукру та столовою ложкою борошна, залишити на 15 хвилин в теплому місці. Далі борошно у великій мисці з'єднати з рештою молока та дріжджовою сумішшю. По черзі додавати жовтки та місити, потім додати яйце, в самому кінці додати 50 грам розтопленого масла. Лишити вимішене тісто в теплому місці на годину-дві накритим рушничком (залежно як у вас з теплом). Оберігати тісто від протягів.
Розкачати тісто пластом, змазати розтопленим маслом, посипати цукром і корицею, скрутити в рульку. Порізати на 2-3 сантиметрові кавалочки, які розгорнути трояндочками та викласти на змащене олією деко.
 Дати 20-30 хвилин постояти в теплі, аби підійшли. Перед випіканням змастити яйцем. Випікати 15-20 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці.
Діставши з печі - накрити вологим рушничком, а потім полити сиропом (розвести цукрову пудру в теплій воді чи апельсиновому соці).
Смачно їсти ще теплими, намазуючи маслом. Ідеально до ранкової кави чи чаю.

4 коментарі:

  1. Надюша, булочки смачные и очень красивые!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую:) от є такі прості речі, які можна їсти безкінечно:)

      Видалити
  2. Ах, какие замечательные булочки! Действительно, за эти праздники столько выпечки перепекла, а вот за дрожжевой уже успела соскучится. А глядя на эти булочки, хочется бежать на кухню тесто заводить...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ви знаєте Тоня, то якась дурна звичка думати, що буде мало:) Напекли пляцків, печеньок, а баба каже: давай ще дріжджове замісимо! То мали і пиріжки, і струдлі-завиванці, і ці булочки :)

      Видалити