About Me :)

Моє фото

У вільний час веду блог, трохи фотогарфую, пишу, печу тортики на замовлення. Люблю придумувати щось нове. Люблю подорожувати та фотографувати. Люблю гладити кота і прикрашати ялинку,  пекти кекси і фруктові тарти, хорошу їжу і фуд-фото, спати на кольоровій постелі, їсти груші і холодець,  купувати взуття і вишукувати якісь прикольні речі на "секонді". Колекціоную ведмедиків. Люблю затишні кав'ярні. Не люблю горіхи і брехунів,  прокидатись коли за вікном ще темно. Не люблю шпильки і міні-спідниці. Хочу скупатись в океані, перезимувати в теплих краях, потрапити до Кейкенгофу, навчитися готувати фаршировану рибу, бути уважнішою і не стати на старості товстою :)

17 січня 2014 р.

Пструг по французьки

Не так давно готувала я одну смачну штукенцію на французький лад. Захотілось трохи "повимахуватись" - навряд чи я ще так готуватиму рибу. Смачно, але трохи довго.
Готувала я це ще перед Новим роком, але оскільки публікувала пости про страви до різдвяного столу (каталог тут), то на рибку просто не було часу.
Чому на французький лад? Та десь прочитала, що саме за їхньою технологію так рибу вивертають звільнивши від кісток.
Моя рибка була фарширована морквою та креветками з сирно-вершковим соусом. Довге приготування і смачний результат "пішов" за лічені хвилини:)
Запечена таким чином риба була добре просякнута соусом, але вийшла більш суха, ніж би була запечена традиційно "на боку" і з кістками.
Дорадо для такого методу краще пасує. Але такої в магазині не було, тому що є - то є.

Отож, на дві рибини, а отже дві порції знадобилось:
- 2 середні пструги (річкові форелі)
- жменя тертої на терці моркви
- жменя варених очищених креветок
- жменя твердого тертого сиру
- 50 грамів веошків (або домашньої сметани)
- 2 шматочки масла по 10-15 грамів
- 2 чайні ложки суміші спецій ( різних видів мелений перець, куркума, кунжут, сушений часник, , трішки імбиру, пів-чайної ложки солі  та трішки цукру)
Рибу очистити від луски, вимити, вийняти кості. Я не знаю як  описати словесно то дійство, коли дістаєш нутрозі через жабра, і хребет через надріз, та й фото процесу теж не маю, а от Вікторія на своєму сайті це гарно описала, думаю, вам знадобиться:)
Томас уважно за цим всім спостерігав:) діалог не вдався...
Рибу натерти спеціями і дати хвилин 30 постояти. краще, якщо постоїть взагалі ніч, і ви таку рибку запечете на сніданок (саме запікання швидке, тож поки приймете ранковий душ - сніданок буде готовий:) )
Перед випіканням приготувати начинку. Відварені креветки, моркву, тертий сир та вершки гарно вимішати, посолити і поперчити, можна додати ще чайну ложку майонезу (якщо любите), дечку застеліть фольгою та викладіть начинку в рибини. Я зробила дурницю - нічого не поклала під рибу. Ну вона і прилипла:) Тому краще пожертвуйте одну велику морквину - поріжте її на плястерка і покладіть під вашу рибку. на дно влийте столову ложку олії і 2-3 столові ложки води. Поверх начинки покладіть по шматочку масла.
Випікати під фольгою 15 хвилин і потім ще 5-8 хвилин відкритою, аби зарум'янився сир.
Готова риба добре смакувала з салатом з пекінської капусти та мандарин (якось про нього напишу). Томасу сподобалось :) Можливо на вигляд не дуже, але дууууже на смак:)
Пропорції начинки корегуйте відносно розміру риби. Смачного!

5 коментарів:

  1. Красотища-вкуснотища! Умничка!

    ВідповістиВидалити
  2. Так аппетитненько! Котик такой любопытный, наверное любитель рыбки)))
    Будем дружить! С удовольствием буду ПЧ!

    ВідповістиВидалити
  3. Запрошуємо приготувати нашу рибку форель.
    https://www.facebook.com/forel.lviv.1

    ВідповістиВидалити